36 de ani de la primul 10 obținut de Nadia Comăneci la Montreal

36 de ani. Atât au trecut de la Olimpiada de la Montreal, unde o fetiță din România revoluționa gimnastica și scria istorie. La doar 14 ani, Nadia Comăneci avea să devină câștigătoarea a cinci medalii olimpice de aur, obținând primul punctaj de 10 din istoria Jocurilor Olimpice.

Comăneci a executat un exercițiu perfect notat, pentru prima dată în istorie, cu șase note de 10. Pe lângă această performanță, tânăra a cucerit alte trei medalii de aur la individual compus, bârnă și paralele, o medalie de argint la echipă compus și o medalie de bronz la sol.

"Mi-amintesc totul de parcă s-ar fi întâmplat ieri. Pe 17 iulie, a fost festivitatea de deschidere a Olimpiadei, dar noi n-am avut voie să mergem. Intram în concurs chiar a doua zi dimineaţa, şi, să fi stat 8-9 ore la spectacolul din prima zi, ar fi insemnat să fim moarte de oboseală la concurs, a povestit Nadia Comaneci în cadrul unui interviu.

“Nici nu-mi vine să cred că au trecut 36 de ani, de la acel moment. Sunt adulţi care încă nu au împlinit această vârstă, iar eu vorbesc acum despre o performanţă pe care am făcut-o în urmă cu atâţia ani. Ce să spun! Sunt încântată că lumea îşi mai aduce încă aminte de ceea ce am făcut la Montreal”, a mai spus, emoţionată, Nadia Comăneci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel