4 cele mai bune exfoliante de casă pentru a scăpa de călcâiele crăpate

Fotografie de la Valeria Boltneva: Pexels
Fotografie de la Valeria Boltneva: Pexels

Picioarele uscate și crăpate sunt unul dintre coșmarurile oribile pentru mulți oameni din zilele noastre. Cu toate acestea, ele apar în toate anotimpurile provocând dureri și iritații de fiecare dată când puneți picioarele pe pământ. 

Lipsa de atenție față de îngrijirea picioarelor duce de obicei la călcâie crăpate. De obicei apar la cei cu pielea uscată și calusuri groase în jurul marginii călcâiului.

Nu provoacă multe daune până când tind să fie atât de adânc în piele până la a provoca sângerarea. Pielea de pe picioare este de obicei uscată în comparație cu alte părți ale corpului. Pielea de la picioare nu are glande sebacee, este nevoie de câteva mii de glande sudoripare pentru a o menține hidratată în orice moment. Prin urmare, cei care nu reușesc să-și hidrateze picioarele adesea sunt mai predispuși la acest disconfort, potrivit Salutecobio.

Călcâiele crăpate înrăutăţesc situaţia în cazul pacienţilor diabetici, mai ales la persoanele în vârstă. Tratamentul în aceste condiții nu este complet de succes de cele mai multe ori. Uneori, deficitul de zinc și acizi grași omega-3 poate duce la crăparea călcâielor. Scăderea producției de sebum și pielea care pierde din umiditate duc la crăparea picioarelor la persoanele în vârstă.

În cele ce urmează vă prezentăm un exfoliant scrub pe care îl puteți pregăti singuri acasă și care este eficient împotriva călcâielor crăpate.

Acest scrub de casă este folosit pentru a vă înmuia picioarele cu un efort minim. Ingredientele folosite în acest scrub sunt în cea mai mare parte disponibile în viața noastră de zi cu zi.

Igrediente exfoliant 1: 

  • Zahar brun;

  • 1 ligură suc de lamaie

  • 1 lingură miere 

  • 1 lingură ulei de măsline, o cadă umplută pe jumătate cu apă caldă (nu fierbinte).

Metodă:

Luați un castron și amestecați bine toate ingredientele menționate mai sus unul câte unul până se formează o pastă groasă, lipicioasă și netedă și lăsați deoparte.

Acum, înmuiați picioarele în apă caldă timp de aproximativ 10-15 minute, astfel încât acestea să fie curățate de particule minuscule de praf și să fie curate și netede. Cu picioarele încă în cadă, întindeți agentul de exfoliere pe picior și frecați ușor, mișcându-vă mâinile în mișcări circulare.Repetați același lucru pentru celălalt picior.

După aceasta îmi clătesc picioarele în cadă pentru a obține un picior neted și mătăsos. Acest scrub hrănește pielea uscată și îndepărtează celulele moarte ale pielii de sub picioare.

Ingrediente exfoliant 2

Acest exfoliant pentru picioare revitalizează și înmoaie picioarele aspre. Urmați pașii cu atenție pentru a obține picioare moi și mătăsoase.

  • 1 cană lapte

  • 5 căni apă fierbinte

  • 4 linguri sare și 4 linguri de zahăr

  • 1/2 de cană ulei pentru bebeluși sau ulei de cocos

  • piatră ponce

  • cremă cu acid salicilic sau o cremă hidratantă grasă

  • șosete

Metodă:

Puneți 1 cană de lapte și 5 căni de apă fierbinte într-o cadă și înmuiați picioarele timp de aproximativ 5-10 minute. Acum, într-un castron, luați ½ cană de ulei de cocos pentru copii și adăugați zahăr/sare și amestecați bine. Uleiul vegetal poate fi înlocuit și cu alte uleiuri. După ce formați o pastă groasă, masați-o în picioare cu mișcări circulare și apoi frecați-vă picioarele cu piatra ponce. Clătiți bine și uscați.

După aceasta, aplicați din abundență o cremă grasă de hidratare sau cremă salicilică. Acum, pune-ți șosetele și odihnește-ți picioarele timp de aproximativ 4 ore.

Acest exfoliant pentru picioare vă ajută să eliminați celulele moarte ale pielii care s-au acumulat pe pielea picioarelor dumneavoastră pe parcursul zilei.

Igrediente exfoliant 3

Banana este un hidratant grozav și încercarea unui exfoliant pentru picioare folosind o banană ți-ar da cele mai multe rezultate. Tot ceea ce vă trebuie este o banană și apă caldă.

Metodă:

Luați o banană, zdrobiți-o cu o furculiță și aplicați pulpa pe picioare. Așteptați 15 minute și spălați cu apă caldă. Puteți adăuga și pulpa de jumătate de avocado la banană (ca alternativă).

Acest scrub este simplu, dar funcționează excelent atunci când este aplicat pe picioare. Pulpa de banană funcționează ca un bun hidratant și lasă picioarele cu o piele mult mai moale și mai fină.

Crema hidratanta pentru picioare

Această cremă hidratantă pentru picioare vă ajută să neteziți picioarele uscate și dureroase. Aplicarea zilnică a acestei creme te va ajuta să scapi de călcâiele crăpate cât mai curând posibil.

Ingrediente:

1 lingură de vaselină, 2-3 picături de suc de lămâie,  apă caldă și șosete de bumbac 

Metodă:

Faceți-vă propria cremă hidratantă pentru picioare amestecând 1 lingură de vaselină cu suc de lămâie. Înainte de a-l aplica, înmuiați picioarele în apă caldă timp de aproximativ 10 minute și uscați-le. Acum, aplicați amestecul masând ușor picioarele și acoperiți-vă picioarele cu șosete de bumbac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel