4 zile de încetare a focului în Gaza. Ambasadorul Reuven Azar: Vor fi eliberați 50 de ostatici. Sperăm ca acordul să fie respectat

Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a vorbit despre eliberarea ostaticilor de către teroriștii Hamas.

Ambasadorul israelian Reuven Azar a fost invitat, joi seară, la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre cele 4 zile de încetare a focului și despre eliberarea ostaticilor pe care Hamas i-a capturat în ziua de 7 octombrie 2023.

„Mâine va începe eliberarea unui grup de 50 de ostatici. Ei vor fi eliberați pe parcursul a 4 zile. Aceștia vor include 30 de copii, dintre cei pe care Hamas i-a luat în mod ilegal“, a spus ambasadorul Reuven Azar.

„Avem așteptări ca acordul să fie respectat, pentru că în trecut am mai avut situații când Hamas a manipulat pauzele din conflict pentru a derula operațiuni de luptă. Sperăm să nu se întâmple așa ceva și să respecte acordul.“, a mai precizat acordul.

În ceea ce privește palestinienii pe care Israelul îi va da la schimb, ambasadorul Azar a spus că „sunt 150 de palestinieni, în special femei și minori, iar printre ei nu sunt oameni care au ucis“.

„Schimbul se va face doar atunci când cetățenii noștri vor fi eliberați. Va fi un schimb!

Pauza urmează să țină 4 zile, iar apoi avem diferite opțiuni. Ceea ce vrea să obțină Hamas este să înceteze complet ofensiva Israelului, pentru că Israelul a spus și încă spune că suntem pregătiți să eradicăm toate capabilitățile militare ale Hamas. Ei încearcă să creeze o situație prin care această inițiativă să înceteze și vor să folosească în mod cinic ostaticii pe care i-au capturat în mod ilegal.

Israelul trebuie să ajungă la un echilibru. Avem 2 ținte! Să eliberăm ostaticii și să eradicăm capabilitățile militare ale Hamas. Știm că fără presiuni militare nu vom putea elibera mai mulți ostatici. De aceea acum ei au fost de acord să elibereze mai mulți ostatici. Sunt îngrijorați că vor fi învinși.

În ultimă instanță va trebui să-i învingem, iar în același timp să ne eliberăm ostaticii. Nu-i o sarcină ușoară!“,  conchis ambasadorul Reuven Azar, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel