Alte 42 de gene legate de dezvoltarea bolii Alzheimer au fost descoperite în cel mai mare studiu al riscului genetic pentru boala Alzheimer de până acum.
Publicitate
„Acesta este un studiu de referință în domeniul cercetării Alzheimer și este punctul culminant al muncii de 30 de ani”, a declarat, într-un comunicat, coautorul studiului Julie Williams, director de centru la Institutul de Cercetare a Demenței din Marea Britanie de la Universitatea Cardiff.
„Factorii stilului de viață, cum ar fi fumatul, exercițiile fizice și dieta influențează dezvoltarea noastră de Alzheimer, iar acționarea pentru a le aborda acum este o modalitate pozitivă de a reduce riscurile noi înșine”, a adăugat ea.
„Cu toate acestea, 60-80% din riscul de îmbolnăvire se bazează pe genetica noastră și, prin urmare, trebuie să continuăm să căutăm cauzele biologice și să dezvoltăm tratamente atât de necesare pentru milioanele de oameni afectați din întreaga lume”.
Genele necunoscute anterior indică căi suplimentare pentru progresia bolii, în afară de binecunoscuta genă APOE e4 sau de dezvoltarea amiloidului beta și tau, două proteine distinctive care se acumulează în creier cu rezultate devastatoare pe măsură ce progresează Alzheimer.
„Crearea unei liste extinse de gene de risc pentru boala Alzheimer este ca și cum ar fi puse cap la cap piesele unui puzzle și, deși această lucrare nu ne oferă o imagine completă, oferă un cadru valoros pentru evoluțiile viitoare”, a spus Susan Kohlhaas, director de cercetare la Alzheimer's Research UK, care nu a fost implicat în cercetare.
Un număr de gene recent descoperite se concentrează pe reacții foarte detaliate între proteinele din organism care guvernează modul în care inflamația și sistemul imunitar pot deteriora celulele creierului, a arătat studiul.
„Noile variante de risc identificate în studiul de față sunt asociate în mod semnificativ cu progresia” către boala Alzheimer, spune studiul, publicat luni în revista Nature Genetics.
Descoperirea le va oferi oamenilor de știință potențiale noi ținte pentru tratamente, medicamente și modificări ale stilului de viață care ar putea reduce riscul bolii mortale a creierului, spun experții.
„Viitorul bolii Alzheimer este medicina de precizie și prevenire”, a spus dr. Richard Isaacson, director al Clinicii de Prevenire a Alzheimer din Centrul pentru Sănătatea Creierului de la Colegiul de Medicină Schmidt din Florida Atlantic University.
„Această lucrare ne oferă atât de multe instrumente în cutia noastră de instrumente pentru a, în cele din urmă, să țintăm mai precis boala Alzheimer”, a spus Isaacson, care nu a fost implicat în studiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu