Urmărește emisiunea live


Ionuț Vulpescu: Condiția pentru ca PSD să se "regenereze" după alegerile prezidențiale

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu susține că, după alegerile pierdute, "partidul are puterea de a se regenera, de a trece peste acest moment", însă cu o condiție: "să ne asumăm toți, dar toți, consecințele acestui moment".

Într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, Ionuț Vulpescu prezintă și o serie de întrebări cărora ar trebui să răspundă PSD după eșecul de duminică: "Sunt peste cinci milioane de oameni care au votat în turul doi cu Victor Ponta. Sunt circa șase milioane de oameni care au votat cu Klaus Iohannis. Dar sunt peste șapte milioane care n-au votat. De ce pe aceștia din urmă îi contabilizăm în dreptul învingătorului? Lipsa lor din fața urnelor de vot nu ne dă de gândit? Lor cu ce le-am greșit? Vocea lor de ce nu se aude? La întrebările astea trebuie să răspundă PSD, alături de cele legate de cauzele și consecințele insuccesului de duminică".

Citește și: Ponta i-a bătut pe Năstase și Geoană. Cum ar fi putut ajunge președinte

Iată textul integral scris de Ionuț Vulpescu:

"Mi-am luat un scurt răgaz, de reflecție, după alegerile astea. Cred că este prematur să facem judecăți de valoare, iar reacțiile la cald mai mult strică, decât ajută. A spune acum că partidele au înțeles mesajele date de alegători ar fi semn de superficialitate.

Cât privește PSD, partidul are puterea de a se regenera, de a trece peste acest moment. Cu o condiție: să ne asumăm toți, dar toți, consecințele acestui moment. Interesele comunității numită PSD sunt mai importante decât interesele unora sau altora dintre lideri. Iar acum importantă este reușita guvernării. Așa ne facem datoria față de cetățeni, generând bună guvernare.

Sunt peste cinci milioane de oameni care au votat în turul doi cu Victor Ponta. Sunt circa șase milioane de oameni care au votat cu Klaus Iohannis. Dar sunt peste șapte milioane care n-au votat. De ce pe aceștia din urmă îi contabilizăm în dreptul învingătorului? Lipsa lor din fața urnelor de vot nu ne dă de gândit? Lor cu ce le-am greșit? Vocea lor de ce nu se aude? La întrebările astea trebuie să răspundă PSD, alături de cele legate de cauzele și consecințele insuccesului de duminică. Ideea este că avem o lume de cucerit, dacă vom avea inteligența și forța de a le propune tuturor un adevărat proiect de viitor. Și dacă vom avea tăria de a ne asuma, fără echivoc, o identitate de stânga.

Ar fi prea simplu să considerăm că am pierdut alegerile pentru că am fost mai puțin performanți în mediul virtual. Întrebarea este de ce n-am dat noi, cei din PSD, răspunsuri potrivite nemulțumirilor care s-au acumulat în timp, de ce n-am îndrăznit mai mult, la guvernare fiind.

E nevoie de timp pentru a învăța toate lecțiile acestor alegeri. Important este să le înțelegem, și să ne respectăm membrii și simpatizanții, implicându-i mai mult în procesul de refondare a partidului, de reconstrucție a încrederii".

Vezi și: Momentul cheie după care Victor Ponta poate pierde guvernarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel