Augustin Zegrean: Ce se va întâmpla cu aleșii locali declarați incompatibili de ANI, în funcție de decizia CCR

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a explicat ce se va întâmpla cu aleșii locali declarați incompatibili de ANI, în funcție de decizia pe care o va lua Curtea Constituțională în cursul zilei. Cei nouă judecători reiau, marţi, dezbaterile privind articolul din Legea 161/2003, în baza căruia ANI a declarat incompatibili mai mulţi aleşi locali, între care şi pe președintele ales al României, Klaus Iohannis.

Augustin Zegrean a explicat că aleșii nu-și vor mai pierde mandatul în cazul în care va fi declarat neconstituțional articolul privind incompatibilitatea acestora cu funcția de reprezentant în adunările generale ale societăților comerciale de interes local.

Întrebat ce se va întâmpla cu procesele din instanță dacă acest articol va fi declarat neconstituțional, șeful CCR a explicat: "(n.r Aleșii locali) câștigă, li se anulează constatarea făcută de ANI. Dacă legea nu mai prevede că ei sunt în incompatibilitate, nu-i mai poate menține nimeni în incompatibilitate. (...) Nu-și mai pierd mandatul pentru acest motiv".

Augustin Zegrean a adăugat, citat de Agerpres, că a primit dosarul de la Curtea de Apel Constanța, în urma solicitării CCR în dosarul privind excepția ridicată de primarul comunei Tuzla, Constantin Micu.

Vezi aici detalii despre speța aflată marți pe masa celor nouă judecători constituționali: CCR judecă excepția de neconstituționalitate ridicată de primarul din Tuzla

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel