GAFELE POLITICIENILOR 2014. Replici pentru care politicienii au fost taxați

Anul 2014 a fost presărat cu replici memorabile și gafe care nici de această dată nu au trecut neobservate și au fost taxate. Klaus Iohannis, Victor Ponta, Vasile Blaga, Traian Băsescu s-au numărat printre cei care au atras atenția nu doar prin lucrurile pe care le-au făcut, ci și prin declarațiile lor neașteptate.

VEZI ȘI: Ciutacu, REACȚIE FABULOASĂ: Finala campionatului mondial al stupidității


DC News vă prezintă câteva dintre replicile memorabile și gafele făcute de politicienii români în 2014.

1. Traian Băsescu, despre Victor Ponta: "un pisicuț caraghios". În august, în cadrul unei declarații de presă, Traian Băsescu a spus despre Victor Ponta: "Am să vă spun că întâlnirile mele cu Victor Ponta, în care el e ca un pisicuţ caraghios, sunt un deliciu şi vă asigur că are tupeu maxim, făcând un caz din posibila vizită a lui Iohannis la mine acasă".

2. În septembrie 2014, la Summitul NATO din Ţara Galilor Traian Băsescu a fost fotografiat alături de mai mulţi şefi de stat, printre care şi Barack Obama sau David Cameron. În timp ce toţi cei de faţă au rămas în timpul discuţiei cu sacourile închise, Traian Băsescu a fost singurul care avea sacoul deschis, motiv suficient ca fostul președinte să fie luat la mişto de internauţi. "Ne-am făcut iarăşi de râs", au atenţionat vocile cârcotaşe de pe reţelele de socializare.

3. Andreea Paul, la un miting ACL, i-a îndemnat pe oameni să voteze Victor Ponta. Deputatul PDL se afla pe scenă şi ţinea un discurs, însă la un moment dat a uitat în ce tabără se află. Într-o postare pe Facebook, a revenit asupra gafei şi susţine că a spus "NU votaţi Victor Ponta!", dar nu s-a înţeles clar din cauză că a mişcat microfonul.

4. "Tu ce faci, fă, Doina, aicea? Aveai chef de nişte inundaţii?" este replica celebră de la inundațiile din Teleorman, acolo unde premierul Victor Ponta și ministrul Doina Pană s-au întâlnit într-o barcă gonflabilă. Premierul Victor Ponta a negat atunci că i s-a adresa ministrului delegat pentru Ape, Doina Pană, cu "fă". La rândul său, Doina Pană a explicat că premierul a spus "măi", așa cum i se adresează mereu.

5. Călin Popescu Tăriceanu a făcut o gafă chiar în timpul unei emisiuni de la România TV. Acesta i-a încurcat prenumele noului președinte al României spunându-i "Hans Iohannis". De asemenea, în emisiunea "Ediția de seară", Călin Popescu Tăriceanu în loc să spună Victor Ciutacu, el a zis Robert Turcescu.

În noiembrie 2014, Tăriceanu a mers împreună cu Liviu Dragnea la Agigea pentru a verifica stadiul lucrărilor la noul pod care traversează Canalul Dunăre - Marea Neagră. Podul face legătura între DN 39 şi A4. După o discuţie cu reprezentanţii constructorului, Tăriceanu a fost rugat de jurnalişti să îşi exprime părerea despre acest nou pod. Tăriceanu a spus că podul nu este nou, ci este un pod reabilitat.

Jurnaliştii au încercat să îi explice omului politic că a încurcat podurile, însă Tăriceanu a ţinut-o pe a lui, ba chiar a trecut la ironii. "Eu vin de la Bucureşti şi ştiu mai mult decât voi", a spus Tăriceanu. Nici după noi insistenţe ale jurnaliştilor, Tăriceanu nu a recunoscut eroarea. "Este un pod parţial nou", s-a apărat el, în timp ce Liviu Dragnea zâmbea în spatele său.

6. Vasile Blaga a avut o replica incredibilă cu privire la candidatura Monicăi Macovei la prezidențiale: "Ea se luptă cu Victor Ponta și e singura care-l poate învinge? Și mama ar mai vrea să fie fată mare".

7. Klaus Iohannis – ghinion. Rugat la Gândul Live să se pună în poziţia unui profesor care a muncit o viaţă, dar nu a reuşit să cumpere "prin muncă cinstită şase case", Klaus Iohannis a răspuns sec: "ghinion". După ce moderatorul a întrebat: "ghinion pentru cine", după câteva secunde de tăcere, liderul PNL a completat răspunsul: "ghinion pentru mine".

8. Rozalia Biro, de la UDMR, a pierdut funcţia de Ministru al Culturii pentru că mai demult a încurcat cerșetorii cu bipezii. Slabele cunoştinţe de limba română au determinat-o să spună, la un post de radio, că nici o familie din România nu are copii bipezi.

9. Gabriela Firea a lansat un atac la candidatul ACL, Klaus Iohannis, din cauza faptului că acesta nu are copii. Din punctul meu de vedere, a fi un bun familist înseamnă nu doar a fi căsătorit, ci şi a avea copii... Nu eşti un om complet fără să creşti un copil şi consider că, din greşeală, domnul Klaus Iohannis a spus ce gândea atunci când a afirmat că, neinvestind în educaţia copiilor, a investit în imobiliare. Într-un fel, pune mai mult preţ pe investiţia în imobiliare decât în educaţia copiilor, declaraa Gabriela Firea. CNCD a sancţionat-o cu avertisment pe senatorul PSD Gabriela Firea, pentru afirmaţia despre familiile fără copii şi a condamnat public astfel de declaraţii, apreciind că sunt discriminatorii şi încalcă dreptul la demnitate al persoanelor.

10. Remus Pricopie a arătat că nu ştie care este originea numelui său. El a confundat lupoaica din mitologia romană cu o vulpe, într-o emisiune la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel