Rareș Bogdan, în afară de a fi om de televiziune, se consideră un împătimit al presei scrise. Când vine vorba de gazetărie, jurnalistul are ce povesti. Stăpânit de idei, nu se oprește din scris și vrea să-și concretizeze gândurile în două cărți.
Rareș Bogdan a dezvăluit, pentru DC News, cum se vor numi cele două volume care vor fi lansate în mai puțin de-o lună. Este vorba despre "Vâslim contra curentului. De șapte ani împotriva lui Băsescu" și "Nebun după Cluj. O pledoarie sinceră pentru Transilvania mea".
"În luna februarie, voi publica primele două cărți care conțin editoarialele mele. Sunt în jur de 1.700 de editoarele pe care le-am scris în Ziua, Cotidianul, Ziua de Cluj din care am făcut o selecție. Voi scoate două cărți. Una se numește: "Vâslim contra curentului. De șapte ani împotriva lui Băsescu", iar a doua este "Nebun după Cluj. O pledoarie sinceră pentru Transilvania mea". Sunt două volume de aproximativ 300 de pagini fiecare. Vorbim de texte de-ale mele care au fost strânse începând cu 2004. Este un lucru mai puțin cunoscut. Lumea nu mă știe ca jurnalist de presă scrisă. Eu asta sunt în esență", a spus realizatorul emisiunii "Jocuri de putere" pentru DC News.
Iată un editorial scris de Rareș Bogdan:
Mi-am amintit pe la 9.30 ca la 11.00 am o intalnire programata inca de joi, o cafea cu cineva. In centru, la Outwear Cafe. Am plecat ceva mai devreme pentru a ma plimba putin. Chiar daca la Cluj e o vreme mizerabila, ploioasa si rece, o plimbare printr-un Cluj de duminica este o placere pe care nu mi-o suspend atunci cand am putin timp. Clujul fara furnicarul de zi cu zi, doar cu cladirile sale, cu fatadele si bisericile sale, cu doar cativa oameni pe strazi si in pietele centrale. Un Cluj in care cei care se misca totusi sunt doar in drum spre biserica, spre piata de legume si fructe sau spre vreo cafenea aproape goala.
Si un Cluj cu cativa "plimbaci" de duminica. Cu mainile la spate sau infipte in buzunare, zgribulit, pe vechiul "corso", de la Teatru -cofetaria Opera si pana la fostul Croco, in Piata Pacii, pe Eroilor si Napoca. Am luat-o incet, la pas, agale, spre Catedrala Ortodoxa din piata Avram Iancu. Pe drum am fost abordat de un cetatean care isi astepta clientii cuminte in stand, un taximetrist, un clujean, un maghiar, un om pe la cincizeci si ceva de ani care, vazandu-ma, a iesit din masina pentru a-mi transmite, civilizat, respectuos, ca ma urmareste impreuna cu familia la TV si ca citeste ZIUA de CLUJ; spre exemplificare, mi-a scos din portiera masinii ultimele numere ale ziarului, inclusiv cel de sambata pe care nu-l vazuse, si mi-a spus ca se bucura ca cineva "le da in gura la nenorocitii astia"!
Mi-a spus sa am grija si sa o continui tot asa, dupa care mi-a explicat ca merge spre casa, nu mai sta ca, oricum, nu prea sunt clienti la ora aia si are si niste prajitura calda cu mere pe care o duce copiilor si sotiei. Mi-a zis ca prajitura o primise de la mama sa, care are 71 de ani, sta in Gheorgheni si se uita toata ziua la telenovele si talk-show-uri. Il chemase inca de pe la 9 dimineata sa-i dea prajitura de duminica.
I-am multumit pentru vorbele frumoase si i-am spus si eu ca cea mai buna prajitura de vara este cea cu mere si ca, la fel ca el, cred ca prajitura cu mere pe care o face mama este cea mai buna si mai aromata din lume. Am plecat de langa om, iar cu gandul simteam mirosul de prajitura cu mere scoasa din cuptor, prajitura de acasa, de la mama. Mi-am amintit ca la un moment dat, pentru diversitate, blatul de deasupra fusese inlocuit ca niste biscuiti insiropati... Amintiri ale copilariei si adolescentei mele mai mult decat fericite! Mi-e atat de dor de o prajitura cu mere proaspete, usor verzi inca, de vara, cu multa scortisoara si multa, multa dragoste sincera, ... de mama.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu