Deputatul independent Sebastian Ghiță, fost PSD, a anunțat, marți, în exclusivitate pentru DCNews, cum se va numi partidul pe care îl va înființa și când va deveni acesta realitate.
"Am dat drumul unui sondaj pe Facebook și au fost mai multe focus-grupuri și o serie de sondaje. Astăzi, în pole-position pentru denumirea unei structuri și pentru a începe să strângem semnături este denumirea 'PROGRES'. Așadar, propunerea mea pentru noua structură va fi să o îndreptăm către ceea ce astăzi denumim 'progresism'", a anunțat Sebastian Ghiță, la DCNews Live.
"Practic, concurați cu UNPR, măcar ca denumire", a intervenit jurnalistul Val Vâlcu.
"Nu! Practic, ceea ce spun eu - și, oricum, trebuie să explicăm o dată și chestia cu progresismul și s-o aducem în discuție ca temă - este că PSD, PNL, chiar și UDMR sunt niște structuri conservatoare. Eu n-am văzut în 25 de ani ca acești oameni să-și dorească schimbare, chiar dacă o clamează, să-și dorească o societate mai bună, chiar dacă o spun fiecare în campanie electorală, să vină cu un program de reformă, în afară de 'hai să vindem și să tăiem ce ne-a construit Ceaușescu!'. Practic, ei sunt conservatori în ochii mei și, practic, apără o orânduire socială economică cu o organizare administrativă și o organizare a administrației construite în '50 și le-am păstrat și le-am apărat și le-am susținut.
Și n-am văzut pe nimeni câștigând alegerile, venind la putere - indiferent că au stat doi ani, patru ani, oricât au stat la putere, doar au zis: 'Vom face ceva nou, vom avansa, vom crește, ne vom dezvolta'. Pur și simplu au apărat cu dinții ceea ce aveam în România ca sisteme și structuri, și de aceea consider că o nouă forță politică trebuie să vină cu un alt tip de mesaj și de program, care să arate destul de simplu drumul spre schimbare. Și o să încerc să conving oamenii să-i aduc în această structură, care să vină cu idei și să poată la momentul potrivit să producă schimbarea", a continuat deputatul.
Partidul Progres România (PPR)
Sebastian Ghiță a anunțat că partidul său se va numi "Progres România".
"Probabil că ne va lua o lună de zile să strângem 25.000 de semnături. 1 martie e o țintă pentru data când ne vom prezenta la tribunal cu semnăturile și cu statutul. Și vom încerca să nu ne prezentăm cu 25.000 de semnături, ci cu un număr mult mai mare, care să ne dea dreptul să sperăm că, în 2016, după ce reușim să convingem și câțiva medici în țară și câțiva profesori și câțiva angajați din multinaționale și câțiva mici capitaliști români să se alăture structurii acesteia și, când vom pune niște idei pe piață, în momentul acela să fim în stare să luăm 5% și să intrăm în Parlament", a mai spus fostul social-democrat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News