Cătălin Striblea a consemnat câteva greșeli pe care le-a făcut George Maior și care ar fi condus la demisia șefului SRI.
Realizatorul emisiunii "Ultimul cuvânt", de la B1 TV, spune că decizia lui George Maior are legătură cu ultimul interviu pe care l-a acordat lui Dan Andronic. De asemenea, Cătălin Striblea povestește că a primit un mesaj de la un analist politic care i-a zis că pentru ce a declarat "șeful SRI în ultimele ore, în SUA ar fi fost concediat de mult".
Iată ce a scris Cătălin Striblea pe blogul său:
În seara în care George Maior a sunat la emisiunea Ultimul Cuvânt, iritat de ideea unui conflict între SRI și CCR, am primit un mesaj de la un reputat analist politic care îmi spunea: "pentru ce a zis Maior în ultimele ore în Statele Unite ar fi fost concediat demult". Iar când analizez demisia lui Maior de aici aș începe. SRI este strict legat de serviciile, valorile și practicile occidentale. Mult mai mult decât am crede noi. Cred că domnul Maior a depășit unele norme și a dus lucrurile într-o direcție nepotrivită. Iată câteva greșeli.
"Nu arăți cu degetul" spre judecătorii CCR dacă nu-ți convin deciziile lor. Nu ești politician. Lasă-i pe ei să aibă astfel de opinii, deși în ultima vreme și ei au fost rezervați.
Nu poți să dai impresia că ameninți și că deții o putere nesfârșită care îi sperie pe factorii de decizie.
Nu încerci să-ți extinzi puterea cu orice preț, în pofida unor semnale lucide venite din societatea civilă. Dar poți să-ți admiți propriile greșeli și să-ți pui angajații să facă niște legi bune care să treacă de judecata instanței. Culmea este că majoritatea opiniilor în spațiul public înclină spre necesitatea unor legi care să ne protejeze de atacuri teroriste, cibernetice sau de altă natură.
Nu arunci în aer o breaslă cu zâmbetul pe buze. Ce câștigi dacă de azi noi, ziariștii, ne uităm și mai suspicios unii la lații și începem să numărăm doi acolo, unu acolo, șamd. Ce câștigi dacă opinia publică ne va prețui și mai puțin decât genunchiul broaștei la care suntem acum.
În fine, nu dai impresia că suntem vulnerabili, ca stat, în momentul acesta. Căci, slavă Domnului, până acum ați preîntâmpinat orice atentat.
O singură chestiune mă roade. Ce tip de presiune s-a exercitat asupra domnului Maior, un om echilibrat, cu apariții rare, astfel încât să joace de maniera asta? Care au fost resorturile, angajamentele și cine-i atât de puternic în România încât să-l ducă pe domnul Maior la o astfel de decizie? O să căutăm ceva vreme răspunsul acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu