DIICOT cere urmărirea penală a lui Varujan Vosganian

Varujan Vosganian, demers periculos. Declarații de la Iași
Varujan Vosganian, demers periculos. Declarații de la Iași

DIICOT cere încuviințarea începerii urmăririi penale pe numele senatorului PNL Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, în dosarul "gaze ieftine pentru Ioan Niculae". DIICOT a solicitat sesizarea Senatului pentru începerea urmării penale și în septembrie 2013, dar liberalul a fost protejat de colegii din Parlament.

Potrivit unui comunicat de presă, la data de 02.02.2015, D.I.I.C.O.T a înaintat Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, referatele prin care s-a solicitat realizarea demersurilor necesare către. Parlamentul României - Senat în vederea formulării cererii de urmărire penală pentru numitul VOSGANIAN VARUJAN (fost ministru al Economiei şi membru al Guvernului în perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, senator în Parlamentul României - Senat în actuala legislatură), sub aspectul infracţiunilor de „constituire a unui grup infracţional organizat”, prev. şi ped. de art.367 alin. 1 şi 2 C.p. (în modalitatea normativă a aderării şi sprijinirii); „abuz în serviciu”, prev. şi ped. de art.297 alin.1 cu ref. la art.309 şi cu aplicarea art.35 alin.1 C.p. şi „complicitate la delapidare”, prev. şi ped. de art.48 rap. la art.295 alin.1 din C.p. cu aplicarea art.35 alin.1 C.p., toate cu aplicarea art.5 şi art.38 alin.1 C.p..

Procurorii au formulat o cerere similară și în cazul lui Adriean Videanu, aflat deja în arest preventiv într-un dosar în care este suspectat de trafic de influență și dare de mită.
 
Cererea DIICOT a fost remisă Președintelui Klaus Iohannis, "pentru formularea cererii de urmărire penale pentru VIDEANU ADRIEAN, (fost ministru al Economiei şi membru al Guvernului în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010), sub aspectul infracţiunilor de „constituire a unui grup infracţional organizat”, prev. şi ped. de art.367 alin. 1 şi 2 C.p. (în modalitatea normativă a aderării şi sprijinirii); „abuz în serviciu”, prev. şi ped. de art.297 alin.1 cu ref. la art.309 şi cu aplicarea art.35 alin.1 C.p. şi complicitate la „delapidare”, prev. şi ped. de art.48 rap. la art.295 alin.1 din C.p. cu aplicarea art.35 alin.1 C.p., toate cu aplicarea art.5 şi art.38 alin.1 C.p".
 Știre în curs de actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel