Ciutacu, întrebare-cheie după condamnarea lui Diaconescu - EXCLUSIV

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare în cazul de șantaj.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe lângă condamnarea la închisoare cu executare a fondatorului PP-DD, şi interzicerea desfăşurării de către acesta a oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei de cinci ani şi şase luni.

Contactat de DC News, jurnalistul Victor Ciutacu a comentat decizia conform căreia Dan Diaconescu nu va mai avea dreptul să facă televiziune timp de cinci ani.

"Mi se pare o oroare de-o neconstituționalitate evidentă. Înțeleg să interzici prin hotărâre judecătorească drepturi civile, dar cum să interzici unui om să-și facă meseria? Poate Dan Diaconescu nu știe să facă altceva. Mi se pare o oroare faptul că nimeni nu protestează pentru chestia asta. Nu este vorba despre Dan Diaconescu. Este vorba despre un principiu. Mâine ne vor scoate pe toți din piață la fel. Ne dau câte o condamnare și ne interzic să ne facem meseria", a zis Victor Ciutacu pentru DC News.

"Tot ce se petrece în această perioadă tinde să transforme România într-o mare închisoare, dar chiar 25 de ani nu s-a șantajat, nu s-a furat? În al 25-lea an ne-a lovit așa o dreptate incredibilă... Mi se pare că deja este prea mult. Există o senzație de prea plin. Toți politicienii sunt bandiți, fură și noi toți care apărem la televizor suntem niște șantajiști și niște escroci...", a mai spus realizatorul emisiunii "Ediția de seară", de la România TV.

"Ce să-i spun lui Dan? Sănătate și să aibă puterea să reziste pentru că nu îi va fi ușor", a conchis Victor Ciutacu.

VEZI ȘI: Val Vâlcu, întâlnire cu Dan Diaconescu. Ce discuții au avut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel