Canada - România, în Fed Cup: Simona Halep, criticată de Alin Petrache (COSR) după decizia de a nu juca

Preşedintele COSR, Alin Petrache, a comentat luni decizia Simonei Halep de a nu juca pentru echipa României de Fed Cup împotriva Canadei, în play-off-ul pentru Grupa Mondială.

Vezi și: Ce urmează pentru Simona Halep după turneul de la Miami

Alin Petrache a afirmat că Simona Halep ar trebui să fie conştientă de bucuria pe care o aduce de fiecare dată când joacă pentru echipa naţională. El a transmis că ar fi bine dacă locul 3 WTA ar lua în considerare şi "partea naţională", exprimându-și speranța ca românca să se răzgândească în privința acestei decizii.

"Din punctul meu de vedere, eu nu am uitat niciodată cum am ajuns să joc în străinătate. Am jucat pentru că acei impresari şi manageri m-au văzut jucând la echipa naţională şi nu la echipa mea de club. Din punctul ei de vedere cred că este greu şi delicat să pui în balanţă partea financiară pe care o poate pierde prin neparticiparea la un turneu şi bucuria pe care Simona o readuce în ţară de fiecare dată. Când întrebi acum cine e cel mai cunoscut sportiv, iată că lumea nu mai răspunde Hagi, Nadia Comăneci, ci Simona Halep. Cred că ar trebui să se gândească şi ea la lucrul acesta, să se gândească la partea sportivă şi naţională şi să facă un pas spre echipa naţională. Sper să joace cu Canada, sper să ne aducă victoria şi să ajungă în ceva timp numărul unu mondial", a declarat Șeful Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, citat de prosport.ro.

Citește și: Ilie Năstase, atac DUR la Simona Halep: De ce nu vrea să joace pentru România?

Alin Petrache consideră că, în condiţiile în care canadianca Eugenie Bouchard a confirmat prezenţa la meciurile de Fed Cup, României îi va fi greu fără Simona Halep: "Poate se răzgândeşte Simona, pentru că am văzut că Bouchard şi-a confirmat prezenţa la meciul împotriva noastră. Poate că e nevoie să discutăm un pic de valorile care îi definesc pe sportivii de înaltă performanţă. Iar aceste valori nu le putem scoate în evidenţă decât atunci când participăm pentru echipa naţională a ţării din care provenim. Iar dacă vorbim de România, vorbim de ţara care a dat atât de mulţi campioni olimpici şi te face să te simţi mult mai patriot, atunci când vine vorba despre aceşti campioni. Cu siguranţă va fi mai greu fără Simona Halep, ea e un pilon de rezistenţă al tenisului românesc şi lipsa ei cu siguranţă se va vedea în teren".

Simona Halep a declarat, sâmbătă, la revenirea în Bucureşti după turneele din SUA, că nu va evolua în întâlnirea României cu echipa Canadei, din play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup.

"Este foarte greu să merg să joc în Canada, sunt obosită, am obligaţii la Stuttgart, dacă era în Europa mă duceam cu mare drag. Eu zic că avem prima şansă, Irina (n.r. - Irina Begu) este în formă bună şi la dublu avem echipă bună. Îmi pare rău că nu voi fi cu ele, dar voi fi cu sufletul acolo", și-a explicat Simona Halep decizia.

Vezi aici detalii: România-Canada, Fed Cup: Simona Halep anunță că nu va juca: Sunt obosită

Echipa de Fed Cup a României va întâlni formaţia Canadei, în deplasare, în play-off-ul pentru Grupa Mondială. Meciul va avea loc în perioada 18-19 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel