GRECIA REZULTATE REFERENDUM EXIT POLL. Traian Băsescu, verdict

REZULTATE REFERENDUM GRECIA. Traian Băsescu este de părere că Grecia nu va ieși din zona euro, indiferent care va fi rezultatul votului la referendumul de duminică. În plus, fostul președinte spune că guvernul condus de Alexis Tsipras ar trebui să demisioneze.

VEZI ȘI: Valentin Stan: Ce se va întâmpla cu Grecia după referendum și care va fi soarta lui Alexis Tsipras - Exclusiv


REZULTATE REFERENDUM GRECIA. "Eu cred că indiferent de care este rezultatul referendumului de astăzi, Grecia nu va ieși din zona euro. Dar pe de altă parte va trebui să plătească, iar acest aventurier, Tsipras, ar trebui să plece din fruntea guvernului. Europa nu poate suporta aventurieri care vin și spun: nu mă interesează datoriile făcute de guvernele anterioare (...). Orice guvern care vine este responsabil de datoriile guvernelor trecute. Ori, să ai în Europa un asemenea specimen, care vine și spune: eu nu mai plătesc datoriile și eu întreb poporul dacă vrea să plătesc datoriile sau nu, asta arată un iresponsabil. Părerea mea este că UE va face tot ce se poate pentru a menține Grecia în zona euro, Grecia va trebui să-și plătească datoriile într-un program pe care să-l accepte guvernul și să-l asume, dar guvernul unui aventurier trebuie să plece", a spus Traian Băsescu.

REZULTATE REFERENDUM GRECIA. În opinia fostului șef al statului, refuzul guvernului condus de Alexis Tsipras de a plăti datoria externă a Greciei ar crea un precedent periculos în Europa.

REZULTATE REFERENDUM GRECIA. "Sunt multe alte țări cu datorii mari, Italia, Spania, Portugalia, Franța. Dacă ar reuși experimentul Tsipras din Grecia, toate celelalte țări ar putea spune cu ușurință: nici noi nu mai dăm banii înapoi, că poporul meu nu vrea să-i dau. Păi așa ceva nu poate funcționa într-un sistem de drept internațional și într-un sistem economic în care banii pe care îi iei cu împrumut niciodată nu sunt banii cuiva anume, sunt banii popoarelor", a explicat Traian Băsescu, scrie Agerpres.

VEZI ȘI: GRECIA REZULTATE REFERENDUM - EXIT POLL. Ce au decis grecii (5 iulie)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel