Urmărește emisiunea live


5 alimente care te pot face să arăți și să te simți mai tânăr

sursa: pexels
sursa: pexels

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, alimentele pe care le consumăm ne pot afecta foarte mult aspectul, calitatea vieții și riscul de îmbolnăvire. Organismul nostru se bazează pe diferiți nutrienți pentru a susține procesul natural de îmbătrânire. Unii nutrienți pot ajuta la încetinirea semnelor de îmbătrânire.

Alegeri prezidentiale 2024

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, alimentele pe care le consumăm ne pot afecta foarte mult aspectul, calitatea vieții și riscul de îmbolnăvire. Organismul nostru se bazează pe diferiți nutrienți pentru a susține procesul natural de îmbătrânire. Unii nutrienți pot ajuta la încetinirea semnelor de îmbătrânire, conform Healthline.com.

Adăugarea de alimente bogate în nutrienți în dieta ta te poate ajuta să arăți și să te simți mai bine pe măsură ce îmbătrânești. În general, încercați să mâncați:

surse sănătoase de proteine
grasimi sanatoase
alimente bogate în antioxidanți

Ulei de măsline extra virgin


Uleiul de măsline extravirgin este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri de pe pământ. Este bogat în grăsimi sănătoase și antioxidanți care ajută la reducerea inflamației și a daunelor oxidative cauzate de un dezechilibru al radicalilor liberi din organism.

O dietă bogată în ulei de măsline a fost legată de un risc mai scăzut de boli cronice, inclusiv:
boala de inimă
diabet de tip 2
sindrom metabolic
anumite tipuri de cancer


În special, grăsimile mononesaturate (MUFA) reprezintă aproximativ 73% din uleiul de măsline. Unele studii au arătat că o dietă bogată în MUFA poate ajuta la reducerea îmbătrânirii pielii datorită efectelor antiinflamatorii puternice ale acestor grăsimi sănătoase.

Uleiul de măsline extravirgin este, de asemenea, bogat în antioxidanți, cum ar fi tocoferoli și beta caroten, precum și compuși fenolici care au și proprietăți antiinflamatorii.

De fapt, un studiu din 2012 a constatat că persoanele care au consumat o dietă bogată în MUFA din ulei de măsline aveau un risc mai scăzut de îmbătrânire severă a pielii.

Ceai verde


Ceaiul verde este bogat în antioxidanți, care pot ajută la combaterea radicalilor liberi din organism.

Radicalii liberi sunt molecule instabile create ca un produs secundar al funcționării normale a celulelor. Ele se pot forma, de asemenea, ca răspuns la factorii de stres din mediul extern, cum ar fi lumina ultravioletă (UV) sau fumul de tutun. Radicalii liberi vă pot deteriora celulele dacă sunt prezenți la niveluri ridicate.

Acolo intervin antioxidanții. Aceste molecule stabilizează radicalii liberi, astfel încât nu pot provoca daune. De obicei, obțineți antioxidanți prin dieta dvs. - cum ar fi din ceaiul verde.

Ceaiul verde este deosebit de bogat în antioxidanți numiți polifenoli. Mai exact, este bogat în galat de epigalocatechină (EGCG), catechine și acid galic.

Acestea vă pot reduce riscul de:

boala de inimă
declin neurologic
îmbătrânire prematură
alte boli cronice

Pește Gras


Peștele gras este un aliment foarte nutritiv care poate promova o piele sănătoasă.

Grăsimile sale omega-3 sunt benefice împotriva bolilor de inimă, inflamației și a multor alte probleme.

Mai mult, cercetările au arătat că acizii grași omega-3 sunt legați de o barieră puternică a pielii și pot ajuta la scăderea inflamației care dăunează pielii.

Somonul, unul dintre cele mai populare tipuri de pește gras, are aspecte suplimentare care pot ajuta la menținerea sănătății pielii.


Ciocolată neagră sau cacao


Ciocolata neagra este o sursă bogată de polifenoli, care acționează ca antioxidanți în organism.

În special, conține flavanoli, care sunt legați de numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi un risc mai scăzut de:

boală de inimă
diabet de tip 2
declin cognitiv

În plus, se crede că o dietă bogată în flavanoli și alți antioxidanți poate ajuta la protejarea pielii de daunele solare și poate ajuta la încetinirea îmbătrânirii pielii.


Legume


Majoritatea legumelor sunt extrem de dense în nutrienți și au un conținut scăzut de calorii.

Conțin antioxidanți, care ajută la reducerea riscului de boli de inimă, cataracte și anumite tipuri de cancer.

Multe legume sunt, de asemenea, bogate în carotenoide, cum ar fi betacarotenul și licopenul. Unele cercetări sugerează că o dietă bogată în carotenoizi poate proteja pielea împotriva razelor UV ale soarelui, care sunt principala cauză a îmbătrânirii premature a pielii.


Unele dintre cele mai bune surse de beta caroten sunt:

morcovi
dovleac
cartofi dulci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel