5 alimente pe care să nu le dai niciodată animăluțului.
De multe ori, animalele de companie poftesc la alimentele pe care le consumăm noi și avem tendința să le oferim să guste din acestea. Ceea ce nu știm este că unele alimente le pot cauza probleme de sănătate, potrivit DC MEDICAL.RO
Acest dulce nu este bun pentru câini! La fel și produsele care conțin teobromină, xantină sau îndulcitori artificiali. Aceste produse, cum ar fi cafeaua sau ceaiul, pot provoca diaree, vărsături, neliniște și sete excesivă, avertizează American Veterinary Medical Association.
Pe de altă parte, există fructe precum cireșele care nu ar trebui ingerate de câini, deoarece sâmburii acestor fructe conțin cianură, un element care poate provoca pupile dilatate și gingii roșii la câini, potrivit American Kennel Club.
Nici avocado nu este indicat, deoarece conține persină, o toxină fungicidă care cauzează adesea vărsături și diaree la câini.
Deoarece avocado conține această toxină fungicidă, ingerarea lui poate duce la probleme grave de sănătate și, în cazuri extreme, la moarte (în cazul animalelor mai mari, cum ar fi vacile și caii). Câinii sunt mai rezistenți la persină decât alte animale, dar pot provoca probleme de sănătate atunci când este administrată în cantități mari.
Toxina este localizată în cea mai mare parte în frunzele și coaja fructului, dar se găsește și în pulpă într-o cantitate mai puțin concentrată, scrie Purina.
În ceea ce privește legumele, deși pot părea benefice atât pentru câini, cât și pentru oameni, există unele care nu sunt recomandate câinilor, cum ar fi sparanghelul. Deși nu reprezintă un pericol pentru sănătatea lor, nu are sens ca patrupedul să fie învățat cu sparanghel. Nu este apetisant pentru el, iar când este suficient de moale pentru a fi mâncat, nu mai are nutrienți.
Ciupercile nu sunt bine tolerate de câini, așa că nu ar trebui să le dai mâncăruri ce conțin acest ingredient.
În acest caz, primul lucru la care te gândești este că îi e foame.
În majoritatea cazurilor, cățelul vrea mâncare sau atenție.
Însă o explicație mai complicată se referă la legătura emoțională între om și cățelul său.
Prin menținerea contactului vizual, cățelul eliberează endorfine, substanțe chimice produse în mod natural de sistemul nervos. Acționează drept un stimulent al fericirii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci