Un stil de viață sănătos și o activitate fizică regulată fac minuni în afecțiunile cardiovasculare. Sănătatea inimii este strâns legată de alimentele consumate. Astfel, vă propunem cinci alimente recomandate pentru a menține sănătatea inimii și a prevenii eventualele afecțini.
Autor: Roxana Sabău
1. OvăzulOvăzul ajută la scăderea nivelului LDL (colesterolul rău). Un bol cu ovăz menţine nivelul zahărului stabil – ceea ce îl face foarte folositor și în cazul bolnavilor de diabet. Acesta poate fi folosit în locul firimiturilor de pâine în prepararea anumitor rețete.
2. Seminţe de in
Seminţele de in sunt bogate în: fibre, fitochimicale, numite lignan şi omega 3. Aceste trei fibre sunt foarte benefice pentru inimă. Se pot consuma cu cu cereale şi iaurt sau se pot adaăuga în salată.
VEZI ȘI: Şase alimente care te ajută să-ţi îmbunătăţeşti atenţia
3. Sfeclă elveţiană
În general legumele verzi sunt bogate în magneziu, potasiu şi minerale care ajută la ţinerea sub control a presiune arteriale. De asemenea, fibrele, vitamina A şi antioxidanţii care se regăsesc din plin în sfeclă, sunt foarte bune pentru sănătatea inimii.
4. Morcovi
Morcovii ajută reglarea nivelului de zahăr în sânge şi reduce riscul de a dezvolta diabet. Fiind în topul alimentelor care luptă împotriva colesterolului datorită conţinutului mare de fibre solubile, aceleaşi ca şi în cazul ovăzului.
Morcovii se pot consuma cruzi sau se pot adauga în prepararea multor feluri de mâncăruri.
5. Afine
Afinele conţin acid elagic, bera-caroten, acid folic, luteină, vitamina C, magneziu, potasiu şi fibre, toate acestea susțin sănătatea inimii. Pot fi consumate sub formă de ceai sau fructe proaspete sau uscate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu