Iubit în întreaga lume pentru profunzimea aromei, mierea este folosită în multe rețete. Mirosul, culoarea și gustul mierii variază în funcție de tipul de flori din care este făcută, așa că există nenumărate soiuri disponibile. Mierea are o serie de beneficii potențiale pentru sănătate și joacă un rol în multe remedii casnice și tratamente de medicină alternativă.
Iubit în întreaga lume pentru profunzimea aromei, mierea este folosită în multe rețete. Mirosul, culoarea și gustul mierii variază în funcție de tipul de flori din care este făcută, așa că există nenumărate soiuri disponibile. Mierea are o serie de beneficii potențiale pentru sănătate și joacă un rol în multe remedii casnice și tratamente de medicină alternativă, conform healthline.com.
1. Conține o varietate de nutrienți
O lingură (20 de grame) de miere conțin:
Calorii: 61
Grăsime: 0 grame
Proteine: 0 grame
Carbohidrați: 17 grame
Fibre: 0 grame
Riboflavină: 1% din valoarea zilnică (DV)
Cupru: 1% din DV
Conține cantități mici de nutrienți, dar majoritatea oamenilor nu consumă suficientă miere pentru a fi o sursă alimentară semnificativă de vitamine și minerale.
Cu toate acestea, merită remarcat faptul că mierea este bogată în compuși vegetali care promovează sănătatea, cunoscuți sub numele de polifenoli.
Mierea de înaltă calitate – care este minim procesată – conține mulți compuși bioactivi importanți ai plantelor și antioxidanți, cum ar fi flavonoidele și acizii fenolici.
Antioxidanții ajută la neutralizarea speciilor reactive de oxigen (ROS) din organism, care se pot acumula în celule și pot cauza daune. Această daune poate contribui la afecțiuni precum îmbătrânirea prematură, diabetul de tip 2 și bolile de inimă.
Ca atare, multe dintre beneficiile pentru sănătate ale mierii sunt atribuite conținutului său de antioxidanți.
Când vine vorba de gestionarea zahărului din sânge, mierea poate oferi unele beneficii ușoare față de zahărul obișnuit.
Deși mierea crește nivelul zahărului din sânge la fel ca și alte tipuri de zahăr, antioxidanții pe care îi conține pot ajuta la protejarea împotriva sindromului metabolic și a diabetului de tip 2.
Cercetătorii au descoperit că mierea poate crește nivelul de adiponectină, un hormon care reduce inflamația și îmbunătățește reglarea zahărului din sânge.
Există, de asemenea, unele dovezi că aportul zilnic de miere poate îmbunătăți nivelul zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.
De asemenea, mierea poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă.
Potrivit unei recenzii, mierea poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la îmbunătățirea nivelului de grăsime din sânge și la reglarea bătăilor inimii - toți factori care vă pot îmbunătăți funcția și sănătatea inimii.
Tratamentul local cu miere a fost folosit pentru vindecarea rănilor și arsurilor încă din Egiptul antic. Practica este și astăzi comună.
Mierea este, de asemenea, un tratament eficient pentru ulcerele piciorului asociate diabetului, care sunt complicații grave care pot duce la amputare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News