5 ceaiuri care ajută la ameliorarea durerilor de cap

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @grvstudio
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @grvstudio

Ceaiul poate fi eficient pentru a combate durerea de cap, dar nu toate varietățile sunt potrivite în acest sens. Unele tipuri de ceai ne pot ajuta să reducem durerea, dar altele ar putea să o provoace, de aceea este important să știm care sunt cele potrivite. 

Durerea nu este plăcută, de aceea, atunci când apare, găsirea celei mai bune modalități de a o calma devine o prioritate, mai ales atunci când intervine în viața noastră de zi cu zi și ne împiedică să ducem o viață normală, așa cum se întâmplă în cazul durerilor de cap.

În fața unei dureri de cap, toate remediile sunt binevenite. În cazul ceaiului, acesta poate ajuta la ameliorarea durerii, dar există și unele varietăți care o pot accentua.

Unele tipuri de ceai conțin cofeină și un exces poate favoriza apariția durerilor de cap, așa că este mai bine să alegem ceaiuri fără cofeină dacă vrem să ameliorăm sau să evităm durerile. Se întâmplă ceva similar cu taninurile și histaminele, care la unele persoane favorizează durerea de cap. 

Chiar dacă aceste ceaiuri pot fi un factor declanșator al durerilor de cap pentru multe persoane, pentru altele ele pot acționa în sens opus. De exemplu, pentru unii cofeina poate ameliora durerile de cap, deoarece dilată vasele de sânge. 

2. Sursa foto... (ceai2_85883100.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @user9858360

Ceaiuri care ameliorează durerile de cap

Ceai de mușețel: Mușețelul are proprietăți relaxante și calmante datorită apigeninei, astfel încât poate ajuta în cazul durerilor de cap cauzate de tensiune și stres.

Ceai de lavandă: Sunt proprietățile calmante ale acestui ceai care îl fac potrivit pentru a ameliora durerile de cap, este relaxant și analgezic.

Ceai de valeriană: Valeriana ajută la ameliorarea durerilor de cap deoarece crește activitatea neurotransmițătorului GABA în creier, care are acțiune sedativă.

Ceai de ghimbir: Acest ceai poate ameliora durerile de cap prin reducerea inflamației care le cauzează, datorită proprietăților antiinflamatorii și antioxidante ale ghimbirului.

Ceai de curcuma: Acest ceai conține curcumină, care este un puternic antiinflamator, ceea ce îl face o bună opțiune pentru a ameliora durerea.

Așa cum am menționat, fiecare persoană este diferită și nu toată lumea reacționează la fel la aceste ceaiuri, deci cel mai bine este să încercați pentru a vedea care este cea mai eficientă variantă pentru dumneavoastră, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel