Viața este prea scurtă pentru a fi obosit tot timpul. Și ești prea ocupat pentru a petrece încă un minut în pat decât îți permite programul.
Publicitate
Soluția evidentă la aceste realități este să maximizezi calitatea somnului tău, strângând cât mai multă odihnă și energie din fiecare oră în pat.
Desigur, nu există un substitut pentru timpul de somn adecvat, dar oamenii sănătoși și de succes știu că câteva acțiuni simple le pot asigura că se trezesc odihniți și gata de plecare. De aceea fac întotdeauna aceste lucruri înainte de a se întoarce pentru noapte:
Primul și cel mai bun pas pe care îl puteți face pentru a începe să dormiți mai bine este să stabiliți un program fix de somn și să îl respectați -- chiar și în weekend și de sărbători.
Pentru cele mai bune rezultate, nu încercați să vă luptați cu rutina personală. Unii oameni sunt programați să rămână treji mai târziu, alții să se trezească luminos și devreme. Respectați preferințele corpului, dacă este posibil.
Te chinui să te ții de planul tău? Dacă „să rămâi pe drumul cel bun cu o rutină liniştitoare la culcare este practic imposibil pentru tine, ia în considerare să-ţi setezi o alarmă ca reminder”, sugerează HuffPo.
Nu sunteți conceput pentru a digera și a dormi în același timp, așa că faceți tot posibilul pentru a vă asigura că fie nu vă răsfățați cu acea cină grea în noapte, fie rămâneți la alimente mai ușoare dacă veți mânca mai târziu.
Vă este foame în jurul orei de culcare? „Mai multe alimente favorizează somnul ajutând la optimizarea eliberării melatoninei.
Curcanul și laptele cald conțin triptofan (precursorul melatoninei), în timp ce mierea conține orexină, care reduce starea de vigilență.
Marmite, migdalele, mușețelul și prăjiturile de ovăz sunt de asemenea bune, iar bananele au niveluri ridicate de serotonină și magneziu”, a spus autorul The Good Sleep Guide, Sammy Margo, pentru UK Telegraph.
Subconștientul tău este un instrument puternic care te poate ajuta să iei decizii dificile și să creezi idei inovatoare.
Puteți să vă faceți timp pentru a reflecta la problemele cu care vă confruntați, la ziua care a trecut sau la speranțele pentru mâine. Sau încercați o practică simplă de meditație.
Indiferent de metoda pe care o alegi, scopul tău este să ai mintea limpede înainte de a te așeza în pat. „Fă-ți ceva timp seara pentru a reflecta la cele petrecute pe tot parcursul zilei, fă-ți liste de obiective pentru a doua zi și șterge-ți desktopul mental de lucrurile la care mai trebuie să te gândești. Apoi mergi la culcare”, a declarat Michael A. Grandner, de la Universitatea din Pennsylvania.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu