Crezi că inima unui bărbat nu bate mai tare la sfârşitul unui film de dragoste sau că lumea lui nu se prăbuşeşte atunci când îi propui să luaţi o pauză? Află de la experţi despre cum iubesc bărbaţii şi, mai important, despre cum îşi manifestă aceştia emoţiile.
Publicitate
Află de la experţi despre cum iubesc bărbaţii şi, mai important, despre cum îşi manifestă aceştia emoţiile. Iată 5 lucruri vitale pe care trebuie să le ştii despre reprezentanţii sexului opus, care te vor ajuta să-l înţelegi mai bine pe iubitul tău.
Ruben Gur, medic neurolog precizează că bărbaţii simt orice sentiment sau emoţie la aceeaşi intensitate precum femeile. Deci, e foarte probabil ca inima iubitului tău să bată la fel de tare ca a ta când vă uitaţi la un film de dragoste.
Cum de nu-ţi dai seama de asta? Bărbaţii ştiu să joace teatru şi să se mintă că totul este bine, chiar şi atunci când trec prin momente delicate. Cel puţin aşa susţin experţii. "Când trăiesc o emoţie foarte intensă, din reflex, bărbaţii o neagă, o muşamalizează şi renunţă să mai vorbească despre ea. Acesta ar fi momentul în care orice femeie începe să povestească despre ce o frământă", explică Ruben Gur.
Oricât am milita pentru egalitate între sexe, între femei şi bărbaţi se nasc dispute pentru că avem aşteptări unii de la alţii. Ne aşteptăm ca bărbaţii să facă anumite lucruri şi invers. De exemplu, psihologii ne atrag atenţia că le cerem bărbaţilor să execute "gimnastică emoţională". Pe de o parte ni-i dorim duri şi carajoşi, deci să ne ofere siguranţă, să ne protejeze, iar pe de altă parte, le reproşăm că nu sunt suficient de tandri, gentili şi afectuoşi.
Mulţi bărbaţi simt că nu fac faţă unei palete atât de largi de emoţii într-o relaţie şi aleg să fie ori tipi duri, ori romantici. Iar noi, femeile, când suntem cu unul dintre aceşti bărbaţi, ni-l dorim în secret pe celălalt.
Tot mai multe cercetări notează faptul că bărbaţii sunt mai afectaţi de emoţii decât femeile. "De exemplu, după o emoţie puternică presiunea sanguină a unui bărbat revine mai lent la normal decât în cazul femeilor", spune doctorul Peggy Drexler. La această concluzie s-a ajuns după ce s-a constatat că bărbaţii se stresează mai tare decât femeile atunci când aud un copil plîngând.
În copilărie băieţii plâng mai des şi le ia mai mult timp să se calmeze decât fetelor, iar lipsa de iubire în această etapă a vieţii îi afectează mai mult pe cei de sex masculin. Şi cum băieţii sunt educaţi să nu-şi manifeste supărările şi sunt privaţi de gesturi tandre, începem să înţelegem de ce opun rezistenţă şi la maturitate.
Într-o relaţie, e important să-i acorzi tot sprijinul tău emoţional, chiar dacă el pare mai distant. Simpla ta părere că el nu este în stare să-şi manifeste iubirea, îl va determina să şi-o ascundă mai tare, apreciază Mary Jo Rapini, terapeut.
E important să ţii cont de faptul că, cu cât a avut o copilărie mai stresantă şi lipsită de afecţiune, cu atât se va închide mai repede în sine ori de câte ori trece printr-un moment tensionat.
Bărbaţii se consumă foarte tare în interior, dar găsesc puterea să treacă mai repede peste momentele dificile din plan amoros. Aceştia se pare că au un mecanism mai bun de apărare împotriva şocurilor emoţionale.
Tocmai de aceea, bărbaţii par să treacă peste o despărţire foarte repede. În cadrul unui studiu, atât bărbaţii, cât şi femeile s-au utat la câteva imagini cutremurătoare, iar trei săptămâni mai târziu au fost rugaţi să descrie, atât cât îţi aduc aminte, imaginile văzute.
Femeile au reuşit să-şi amintească mai multe detalii, comparativ cu bărbaţii. Cercetătorii au concis că şi în relaţiile de cuplu femeilor le rămân întipărite momentele tensionate, pe când bărbaţii le uită mai repede.
Un alt obstacol într-o relaţie este faptul că bărbaţii sunt mai puţin comunicativi.
Femeile vorbesc ca să-şi limpezească mintea şi ca să-i atragă pe alţii în jurul lor, în timp ce mintea bărbaţilor se aglomerează când comunică, pentru că vor să găsească cea mai bună formulare, cu care să elimine competiţia, explică psihiatrul Mark Goulston.
Bărbaţilor le este teamă să zică ce le trece prin minte, ca să se descarce, aşa cum facem noi. Aceştia consideră că e periculos să comunici aşa pentru că rişti să spui ceva stupid cu care poţi răni pe cineva sau care poate atrage umilinţe din partea celorlaţi. Aşa că tăcerea e de aur!
Vorbiţi stând în lateral, nu faţă în faţă: când stai faţă în faţă cu un bărbat îi stimulezi fără să vrei latura competitivă, spune psihologul David Powell.
Aşa că nu sta faţă în faţă la masă cu el, ci la un unghi de 90 de grade, unghiul ideal pentru comunicarea empatică!Faceţi sport împreună: ca să discuţi deschis cu iubitul tău, e bine să o faceţi în timp ce sunteţi implicaţi într-o activitate sportivă. Exerciţiul fizic îi creşte disponobilitatea afectivă.
Sportul este un mod clasic prin care comunică taţii cu fiii lor, spune Powell, aşa că va fi mai deschis şi faţă de tine.Nu-l forţa să-ţi zică cum i-a mers peste zi: dacă a avut o zi grea, tendinţa lui este să îşi dorească să evadeze, nu să despice firul în patru, explică psihologul Ken Christian.
Aşa că mai bine îl laşi să se liniştească.
Propune-i o partidă de sex: bărbaţii văd sexul ca pe o formă de comunicare şi îşi exprimă o mare parte dinemoţii fizic, spune psihologul Powell. Acesta susţine că bărbaţii îşi exprimă afecţiunea prin sex!
Sursa articol: EVA.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu