5 Mai - Ziua Mamei. De ce se sărbătorește astăzi?

Mama și pruncul în biserică
Mama și pruncul în biserică

Toată lumea sărbătorește Ziua Mamei odată cu Ziua Femeii, respectiv 8 Martie, însă ea este reglementată prin lege a se sărbători în prima duminică din mai.

În România, pe 5 Mai este Ziua Mamei.

Ziua Mamei și Ziua Tatălui au fost legiferate ca sărbători în România începand cu anul 2010. Legea cu privire la aceste două sărbători a fost aprobată de Senatul României în luna iunie 2009 la o inițiativă a Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA) și a unui grup de parlamentari români, printre care Ludovic Orban, Mircia Giurgiu și Liana Dumitrescu.

Pe 29 septembrie 2009, legea a fost dezbătută și aprobată în Camera Deputaților iar astfel începând din mai 2010 a fost sărbătorită oficial pentru prima dată în România. Astfel, Ziua Mamei se sărbătorește în România începând din anul 2010 în prima duminică a lunii mai.

Ziua Mamei pe glob


Ziua Mamei este sărbătorită pe mapamond în Australia, Africa de Sud, Austria, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Canada, China, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Elveția, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, țările baltice, statele din America de Sud, țările nordice.

CITEȘTE ȘI Duminica Tomii. Ce NU ai voie să faci în această zi. E MARE PĂCAT!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel