5 moduri de a crea o legătură cu câinele tău și de a construi cea mai bună relație

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Câinele și-a câștigat porecla de „cel mai bun prieten al omului” pe bună dreptate. Acești însoțitori loiali sunt gata pentru orice aventură și își vor urma cu bucurie stăpânii oriunde îi duc. Mulți câini se atașează imediat de stăpânii lor, însă, pentru alții, dobândirea încrederii poate necesita ceva mai mult timp și răbdare.

Iată cinci modalități de a te conecta cu câinele tău și de a dezvolta o legătură puternică și semnificativă!

Importanța legăturii cu câinele tău

Câinii au evoluat alături de oameni. Ei nu doar că adoră să petreacă timp cu oamenii, dar se bazează pe ei pentru supraviețuire. Stabilirea unei legături cu câinele este o responsabilitate esențială a deținătorului de animale de companie, iar a avea un prieten necuvântător, susținător și afectuos în casă poate fi un lucru extraordinar pentru sănătatea ta mintală.

„Câinii sunt animale sociale care se dezvoltă prin interacțiune și companie. Atunci când se simt conectați cu stăpânul lor, sunt mai puțin predispuși la stres, anxietate sau probleme de comportament. Acest lucru duce la o viață mai împlinită atât pentru câine, cât și pentru stăpân.”, spune Em Muench, antrenor profesionist de câini și fondator al Barkology Dog Training din Des Moines, Iowa.

Creează o rutină

Respectarea unui program poate ajuta la liniștirea câinelui. Rutinele pot fi, de asemenea, utile în antrenament. Hrănirea, plimbarea și joaca cu câinele tău la aproximativ aceeași oră în fiecare zi este un început excelent.

Îndeplinește-i nevoile fizice și mentale

Câinii nu se pot plimba singuri și nu se pot hrăni singuri. Aceasta înseamnă că, în calitate de stăpâni de animale de companie, este extrem de important să le îndeplinim nevoile fizice și mentale. Aceste nevoi variază în funcție de vârstă, rasă, sănătate și alți factori. Stăpânii de animale trebuie să le asigure întotdeauna acces la apă proaspătă, să ofere hrană nutritivă pentru câini, să le ofere acces la exerciții în mod regulat și să promoveze îmbogățirea mentală folosind jucării puzzle, antrenamente și jocuri interactive.

2. Sursa foto... (caine-cute-dachshund-puppies_03621400.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @oleksandrakebal

Înțelege-i indiciile

Câinii nu pot vorbi, dar asta nu înseamnă că nu comunică. În calitate de stăpân de animal de companie, poți obține o mulțime de informații despre starea de spirit sau nevoile câinelui tău învățând să interpretezi limbajul corpului și comportamentele acestuia, spune Muench. Odată ce înveți să citești aceste semnale, poți răspunde corespunzător.

„Una dintre citatele mele preferate legate de antrenament este: 'Câinele tău nu îți face probleme, ci, de fapt, are probleme',” spune Muench. „Acest lucru ne amintește că uneori trecem cu vederea modul în care câinii noștri percep lumea din jurul lor. Prin înțelegerea semnalelor lor și știind cum să citim limbajul corpului, putem avea o înțelegere mai profundă a sentimentelor lor, ceea ce ne permite să-i ajutăm să facă față lumii în care trăiesc.”

Fii avocatul câinelui tău și al nevoilor sale

Câinii, la fel ca oamenii, sunt indivizi care au propriile preferințe, antipatii și obiceiuri. Unii câini adoră să meargă în parcul pentru câini pentru a se juca cu alți câini, în timp ce alții preferă un stil de viață mai solitar. Unii câini iubesc să fie îmbrățișați și strânși în brațe, în timp ce alții ar prefera să stea cât mai departe de tine, pe cealaltă parte a canapelei. Unii căței interacționează calm cu copiii mici, în timp ce alții preferă compania adolescenților mai mari și a adulților.

Acordă timp pentru a-ți cunoaște cu adevărat câinele. Astfel, vei evita să-l pui în situații care ar putea provoca frică, anxietate sau disconfort. 

Folosește antrenamentul bazat pe recompense

Una dintre cele mai bune modalități de a construi și de a stabili încrederea este prin comunicare clară, iar pentru câini, acest lucru se realizează cel mai ușor prin antrenamentul bazat pe recompense. Câinele tău nu știe intuitiv cum vrei să se comporte. Însă, atunci când îl recompensezi pentru comportamente specifice - cu o delicatesă, laude sau o jucărie - îi comunici că face ceea ce trebuie. În timp, această întărire pozitivă îl ajută pe câinele tău să înțeleagă așteptările tale - și acesta este un câștig pentru amândoi.

Legături puternice înseamnă animale de companie încrezătoare și bine educate

În cele din urmă, stabilirea unei legături cu câinele tău se reduce la câțiva pași destul de simpli, bazati pe compasiune, empatie și înțelegere. Indiferent dacă ai adoptat recent un cățel sau ai salvat un câine adult, ia în considerare implementarea sfaturilor de mai sus pentru a crea o legătură puternică cu animalul tău de companie.

„Cu cât câinele tău se simte mai în siguranță și mai protejat alături de tine, cu atât va fi mai încrezător și mai bine educat”, spune Muench, potrivit Thesprucepets.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel