Pentru ziua barmanilor, am pregătit rețete pentru 5 cocktail-uri pe care le poți prepara singur.
Ziua barmanilor tinde să fie sărbătorită în tot mai multe țări pe 6 februarie. Ziua nu a fost aleasă întâmplător, întrucât pe 6 februarie este Ziua Sfântului Amand, unul dintre marii apostoli creștini, care este considerat sfântul patron al vinificatorilor, berarilor și comercianților.
Așa că ar putea fi o oportunitate să aflați câteva rețete rețete de cocktail-uri și de a stăpâni arta de a crea cocktail-uri delicioase.
Am pregătit pentru tine 5 rețete de cocktailuri clasice de la International Bartenders Association.
MARGARITA
Tequila 50 ml
Cointreau 20 ml
Suc de lămâie proaspăt stors 15 ml
Un clasic, dar, în același timp, un cocktail la modă, gustul acrișor de Margarita este inconfundabil.
Decorați marginea paharului de cocktail cu sare. Pentru a face acest lucru mai ușor, umeziți marginea paharului cu suc de lămâie și scufundați-o ușor în sare. Agitați ingredientele cocktail-ului împreună cu ceva gheață într-un shaker până la omogenizare. Se toarnă într-un pahar răcit, special pentru cocktail.
TEQUILA SUNRISE
Suc de portocale proaspăt stors 90 ml
Tequila 45 ml
Sirop grenadine 15 ml
Este un long drink din lista de cocktailuri clasice. Turnați tequila și sucul într-un pahar highball umplut cu gheață. Adaugă sirop de grenadine pentru a crea un efect de răsărit de soare Se orneaza cu o felie de portocală.
Citește și: Cum să faci cele mai pufoase clătite
PARADIS
Gin 30 ml
Lichior din caise 20 ml
Suc de portocale proaspăt stors 15 ml
Un cocktail care aparține categoriei ”clasici de neuitat”, conform clasificării Asociației Internaționale a Barmanilor. Amestecați bine ingredientele cu gheața într-un agitator și serviți într-un pahar răcit, de cocktail.
DAIQUIRI
Rom alb cubanez 60 ml
Suc de lămâie proaspăt stors 20 ml
Zahăr fin 2 lingurițe
Este un clasici de neuitat, pe bază de rom. Se amestecă toate ingredientele până când zahărul se dizolvă și se agită într-un agitator, împreună cu niște gheață. Se servește într-un pahar răcit.
WHISKY SOUR
Bourbon 45 ml
Suc de lamaie proaspăt stors 25 ml
Sirop de zahăr 20 ml
Albus de ou (opțional)
Un cocktail destul de puternic, dar ușor de băut Whisky Sour se prepară într-un shaker, împreună cu ceva gheață. Se strecoară într-un pahar plin cu gheață, cu fund gros. Puteți decora băutura cu felii de portocale și cireșe de cocktail.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu