5 trucuri simple care îți vor face părul să strălucească

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Dacă vrei ca părul tău să arate mai frumos și mai sănătos, consultă aceste sfaturi de la profesioniști.

Păstrarea părului frumos este adesea o sarcină mai complicată decât ne-am dori. Vizitele la coafor, șampoanele adecvate, produsele cuprotecție termică și pieptănarea corectă sunt doar câteva dintre multele lucruri care trebuie să facă parte din rutina noastră dacă vrem să punem în evidență un păr de invidiat, indiferent de tunsoare.

După ce ai demontat mituri precum faptul că tăierea vârfurilor îți va ajuta părul să crească mai repede și ai învățat cum să obții volumul optim, este important să cunoști secretele pentru a-ți intensifica strălucirea părului, deoarece aceasta este cea mai bună dovadă că este sănătos, pe lângă faptul că va arăta mult mai frumos. Cum să realizezi acest lucru? În afară de a-l încredința din când în când profesioniștilor, este suficient să urmezi câteva reguli care, deși sunt rapide și simple, sunt, de asemenea, foarte eficiente.

Măști făcute în casă: ou, avocado

Toate, cel puțin o dată în viață, am încercat să facem o mască de păr acasă, urmând sfaturile și rețetele de pe internet. Ei bine, deși există multe zvonuri în această privință, există anumite ingrediente care ajută la hidratarea și repararea părului și care maximizează strălucirea.

"Unele ingrediente pe care le putem găsi în casă și care ne pot servi ca măști de păr includ ulei de nucă de cocos, gălbenuș de ou sau avocado.", explică Conchi de la Campos Curlyhair.

O curățare completă, detoxifiantă

Aspectul tern se datorează în mare măsură acumulării de reziduuri din produsele pentru păr și mineralele conținute în apa dură. Din acest motiv, este recomandabil să faci o curățare profundă cu un șampon detoxifiant din când în când pentru a elimina complet aceste substanțe.

Ingrediente organice și naturale

Este de preferat să folosim cosmetice și produse pentru păr obținute din componente organice și naturale. Acestea vor lăsa mai puține reziduuri în păr, în timp ce îl îngrijesc cu blândețe. Prin utilizarea acestora pe termen mediu/lung, îi vor reda părului sănătatea, vitalitatea și strălucirea.

În plus, "pentru a obține un păr mătăsos și frumos, trebuie să îl protejăm de deteriorare; adică să utilizăm produse non-agresive, să protejăm părul de soare, să evităm folosirea uneltelor termice și să aplicăm în prealabil protecție termică. De asemenea, trebuie să-i oferim părului hidratarea și nutriția necesare, folosind produse specifice, precum balsamuri, măști și seruri", susține proprietara Campos Curlyhair din Granada.

O perie care stimulează circulația

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, pieptănatul constant și corect este cheia pentru îmbunătățirea aspectului părului, pentru creșterea și strălucirii lui. Acest lucru se întâmplă pentru că prin masarea scalpului, stimulăm circulația în zona capului, ceea ce face ca părul să crească mai puternic, sănătos și să fie mai rezistent la factorii externi. Pentru asta, poți utiliza o perie obișnuită sau una de silicon, special concepută pentru a face masaje.

Apa rece, cel mai bun aliat al nostru

Experții și profesioniștii din toate domeniile sunt de acord că unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru a obține un păr strălucitor după spălare este să închei procesul clătindu-l cu apă rece.

"Când spălăm părul, clătirea cu apă mai rece ne ajută și la închiderea cuticulei", explică Conchi Arias. Deci, chiar dacă poate fi dificil, în special iarna, merită să închei dușul cu câteva minute sub jetul de apă rece pentru a obține un păr superb, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel