Activitatea umană distruge mai bine de 50 de miliarde de ani de evoluție, iar Caraibele și unele părți din Sud-Estul Asiei sunt cele mai afectate, transmit cercetătorii.
Publicitate
Activitatea umană distruge mai bine de 50 de miliarde de ani de evoluție, iar Caraibele și unele părți din Sud-Estul Asiei sunt cele mai afectate, transmit cercetătorii, conform Daily Mail.
Studiul realizat de Societatea Zoologică a Londrei și de Colegiului Imperial din același oraș a analizat istoria evoluției vertebratelor terestre de pe Pământ, incluzând păsările și mamiferele.
„Amprenta umană” tot mai mare a dus la distrugerea a milioane de specii și a moștenirii lor evoluționiste, din cauză că oamenii pun stăpânire pe din ce în ce mai mult din planetă.
Adunând toți anii de istorie a evoluției prin care au trecut milioanele de specii diferite se ajunge la numărul de 50 de miliarde de ani, aproape de 4 ori mai mult decât întreaga vârstă a universului.
Cercetătorii Societății Zoologice au spus că regiunile care găzduiesc cele mai multe animale care au avut o istorie evoluționistă unică sunt sub presiunea tot mai mare a oamenilor. Aceste locații includ Caraibele, Gații de Vest din India și o mare parte a Asiei de Sud-Est.
„Pentru a înțelege mai bine numerele, doar reptilele pot pierde cel puțin 13 miliarde de ani de istorie evoluționistă unică, cam același număr de ani care a trecut de la începutul întregului univers”, a spus dr. Rikki Gumbs, principalul autor al studiului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu