5% dintre români susțin că „au avut contact” cu extratereștrii și că au văzut OZN-uri

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

National Geographic a efectuat o cercetare despre fenomenul OZN în România.

Un nou serial documentar care aprofundează subiectul obiectelor zburătoare neidentificate are premiera la National Geographic, pe 28 aprilie. „OZN: Investigații“ este un documentar de 5 episoade care explorează investigațiile de zeci de ani ale guvernului american în domeniul OZN-urilor. În plus, încearcă să facă lumină asupra programului Pentagonului privind OZN-urile și a modului în care autoritățile abordează astfel de informații. Începând cu 28 aprilie, serialul va fi difuzat în fiecare vineri, la ora 21.00, la National Geographic, conform Adevărul.

National Geographic a efectuat cu această ocazie o cercetare în România privind cunoștințele locale despre OZN.

Sondajul efectuat de National Geographic arată că 55% din români cred că există OZN-uri, în timp ce 24% din respondenți nu cred în existența OZN-urilor. În plus, bărbații (59%) sunt mai predispuși să considere că OZN-urile există, în comparație cu femeile (51%). Persoanele în vârstă sunt, de asemenea, mai înclinate să creadă în existența OZN-urilor.

5% din români susțin că au văzut OZN-uri sau au avut un contact cu extratereștrii.

De asemenea, 3/5 respondenți (60%) spun că există dovezi ale existenței unei civilizații extraterestre, în timp ce 23% au o opinie contrară.

Majoritatea românilor, 92%, au spus că se informează de pe Internet cu privire la OZN-uri, 42% din cărți, iar 41% din emisiunile televizate. 

Totodată, 61% din români cred că guvernele ar trebui să colecteze și să dezvăluie informații despre OZN-uri, în timp ce 16% consideră că autoritățile ar trebui să colecteze, dar să nu dezvăluie niciun detaliu.

6% din respondenți consideră că guvernele nu ar trebui să colecteze date despre OZN-uri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel