Dinții albi te fac să arăți mai tânăr. De asemenea, te pot face să arăți mai apt pentru angajare.
Acestea sunt constatările din studii și sondaje recente pe această temă. Un sondaj britanic asupra bărbaților, femeilor și stomatologilor, de exemplu, a constatat că un zâmbet alb te face să arăți cu cinci ani mai tânăr, cu 20% mai atractiv, mai bogat și mai educat.
Un al doilea sondaj realizat de Strategy One a constatat că americanii cred că a avea dinți albi joacă un rol crucial în a face o primă impresie bună, 60 la sută raportând că dinții decolorați sau pătați au fost dăunătoari unui interviu de angajare – chiar mai mult decât a avea un coș sau unghii neîngrijite.
Un sondaj Match.com finalizat în 2013 a raportat, de asemenea, că primele două lucruri pe care oamenii le evaluează despre un potențial partener sunt dinții și gramatica.
Primele două dintre aceste sondaje au fost sponsorizate de Oral B și, respectiv, Listerine, așa că descoperirile lor nu ar putea fi o surpriză. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre noi considerăm că dinții albi sunt importanți în interacțiunile noastre sociale, iar produsele de albire nu sunt ieftine și pot provoca sensibilitate.
Este o culoare mai deschisă, deci este mai puțin probabil să păteze și, pe deasupra, beneficiezi de sănătate pentru dinți și gingii. Un studiu din 2009, de exemplu, a analizat sănătatea parodontală a 940 de bărbați. Ei au descoperit că cei care beau ceai verde în mod regulat aveau dinți și gingii mai sănătoase decât cei care nu au băut. De fapt, pentru fiecare ceașcă de ceai consumată pe zi, a existat o scădere a markerilor bolii dinților și gingiilor.
Un alt fruct bun pentru îndepărtarea petelor, ananasul, este special pentru că conține „bromelaină”, un amestec de enzime naturale care funcționează de obicei pentru a digera proteinele, dar poate oferi și alte beneficii pentru sănătate. Un studiu din 2011, de exemplu, a constatat că pasta de dinți care conține extract de bromelaină a oferit o îndepărtare semnificativă a petelor în comparație cu o substanță de control.
Această legumă, bogată în fier, ajută la întărirea dinților împotriva bacteriilor care provoacă pete și carii. Cercetătorii au efectuat o analiză a efectelor broccoliului asupra smalțului și au descoperit că acest lucru este adevărat. Nu erau siguri de ce, dar au teoretizat că fierul a creat un strat subțire, rezistent la acid, pe suprafața dinților, reducând contactul cu substanțele care ar putea crea uzură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu