6 antrenamente ideale pentru sănătatea inimii

Iată șase antrenamente ideale pentru sănătatea inimii, care vă țin departe de bolile cardiovasculare, dar și de kilogramele în plus.

Inima este ”motorul” corpului uman, motiv pentru care este important să îi acordăm o atenție deosebită, în fiecare zi, indiferent de vârstă. Mai ales că este un organ esențial, care ”muncește” foarte mult, pompând sânge către restul corpului și transportând nutrienți și oxigen.

Astfel, pentru a ne menține inima sănătoasă, pe lângă o alimentație echilibrată, cu aport de vitamine și minerale, este necesar să avem și activitate fizică regulată, cel puțin 150 de minute pe săptămână,  intensitatea și tipul de activitate variind și în funcție de capacitatea fiecăruia, între acesta fiind inclus mersul pe jos, mersul pe bicicletă, alergarea ușoară, înotul sau chiar urcatul scărilor.

”Practicarea regulată a exercițiilor fizice este o modalitate excelentă de prevenire a bolilor de inimă din mai multe motive. Ceva este mai bine decât nimic. Mulți oameni nu sunt deloc activi. Vă recomand să începeți cu cinci minute de mers pe jos, de trei ori pe săptămână”, susține cardiologul Mary Branch, scrie EatThis.

Citește și: Beneficiile pentru sănătate ale mersului desculţ pe iarbă. La ce trebuie să fii atent

Iată cele mai bune antrenamente zilnice

Alergarea

Pentru alergare, mai ales dacă vă place să mergeți pe jos, nu aveți nevoie decât de o pereche de încălțări potrivite pentru această activitate, dar și de puțină atenție în ceea ce privește suprafața pe care alergați, pentru a nu vă dăuna încheieturilor.

”Alergarea și mersul pe jos cresc ritmul cardiac și tensiunea arterială, oferind condiționare pentru sistemul cardiovascular. Astfel, după o alergare sau o plimbare bună, pulsul și tensiunea arterială scad, dar endorfinele cresc.

Alternarea alergării cu mersul pe jos și/sau navigarea pe terenuri diferite sunt modalități excelente de a vă provoca corpul”, a explicat cardiologul Melissa Tracy.

Dansul

Dansul este un antrenament excelent, deoarece poate fi practicat acasă sau la un studio de dans, singur sau cu prietenii.

”Dansul în timp ce curățați după masă este o modalitate excelentă de a arde calorii după masă.

Dansul cu cineva promovează intimitatea și apropierea, care care sunt importante pentru încrederea în sine și crearea de legături”, mai spune medicul.

Înotul

Înotul, pe lângă faptul că este potrivit pentru slăbit sau răcorit, mai ales în zilele călduroase, este un excelent promotor al sănătății inimii.

Astfel, apa rece menține temperatura corpului, dar ritmul cardiac și tensiunea arterială cresc în continuare, promovând beneficiile pentru inimă, fără a afecta articulațiile.

Circuit de antrenament cu greutăți

Antrenamentul cu greutăți în circuit este un antrenament productiv pentru sistemul cardiovascular, ajutându-vă în același timp să vă dezvoltați musculatura.

Forța musculară este foarte importantă pentru menținerea eficienței corpului nostru; echilibrul, coordonarea și forța musculară protejează oasele. Cu atât mai mult, odată cu înaintarea în vrâstă trebuie să fim mai atenți cu exercițiile pentru întărirea musculaturii, știut fiind faptul că mulți dintre adulții în vârstă sunt mai expuși la sarcopenie,  pierderea masei musculare ca urmare a procesului natural de îmbătrânire.

Yoga și meditația

Yoga și meditația sunt forme de exerciții care pot ajuta la echilibrarea corpului, sufletului și minții noastre. ”Nu ne implicăm suficient în meditație, atenție și echilibru; aceste forme de exerciții promovează această homeostazie”, susține dr. Tracy.

Tai chi

Tai chi este unul dintre numeroasele exerciții tradiționale chinezești. Acesta combină conștientizarea corpului cu exerciții de intensitate scăzută.

”Intensitatea redusă și mișcările mai lente ale tai chi-ului permit persoanelor cu limitări fizice care sunt mai fragile și/sau persoanelor în vârstă să participe la exerciții”, a mai spus cardiologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel