6 ceaiuri care vă relaxează înainte de somn

FOTO: Freepik @gpointstudio
FOTO: Freepik @gpointstudio

Șase ceaiuri recomandate a fi consumate pentru relaxarea dinaintea somnului.

Consumul anumitor ceaiuri, cum ar fi mușețelul și rădăcina de valeriană, te poate ajuta să te relaxezi înainte de somn. Există puține lucruri la fel de liniștitoare ca o ceașcă de ceai fierbinte, mai ales înainte de culcare. Unele tipuri te pot ajuta să te relaxezi, să încetinești și să te relaxezi după o zi lungă.

Multe tipuri de ceaiuri din plante au fost folosite ca remedii naturale pentru somn de secole, datorită capacității lor de a combate insomnia, stresul și anxietatea.

6 ceaiuri de consumat înainte de culcare

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel este un tip de ceai din plante cu o aromă florală delicată și cu posibile beneficii pentru sănătate. Este făcut din mușețel, o plantă care este adesea folosită pentru a promova somnul datorită efectelor sale sedative.

Într-o analiză a 12 studii, s-a constatat că mușețelul îmbunătățește în mod sigur calitatea somnului, deși nu a afectat în mod semnificativ insomnia.Un alt studiu a investigat modul în care consumul de ceai de mușețel a afectat 80 de femei care au născut recent și care au avut o calitate slabă a somnului.

Ceai de levănțică

Ceaiul de levănțică se prepară prin fierberea în apă a mugurilor de floare de levănțică, creând o băutură de un violet vibrant, cu un gust și o aromă aparte. Nu numai că este adesea savurat ca un ceai liniștitor la culcare, dar unele cercetări susțin, de asemenea, că lavanda ar putea promova relaxarea și îmbunătăți calitatea somnului.

Ceai de valeriană

Valeriana este un tip de plantă cu flori folosită ca plantă sau ca supliment. Rădăcinile uscate ale plantei sunt folosite pentru a face ceai de valeriană, care este uneori folosit ca ajutor natural pentru somn.

Deși nu este clar cum funcționează rădăcina de valeriană, se crede că aceasta crește nivelul unui neurotransmițător numit acid gama-aminobutiric (GABA), care reduce anxietatea.

Ceai de floarea pasiunii

Floarea pasiunii, Passiflora, este o plantă care a fost studiată de mult timp pentru proprietățile sale medicinale puternice. Extractul de passiflora este disponibil în tincturi și capsule și este utilizat pe scară largă ca supliment pe bază de plante.

De asemenea, puteți prepara frunzele proaspete sau uscate ale plantei în ceai de passiflora. Potrivit unei analize a nouă studii, preparatele din plante de passiflora - inclusiv ceaiurile, siropurile și tincturile - ar putea acționa ca un sedativ natural și ar putea ajuta la ameliorarea anxietății.

Ceai de magnolie

Făcut din scoarță uscată, muguri și tulpini de magnolie, ceaiul de magnolie este adesea folosit ca un ajutor natural pentru somn în multe forme de medicină tradițională. Planta conține honokiol și magnololol, doi compuși care au efecte sedative.

Deși cercetările la om lipsesc, unele studii mai vechi pe animale au constatat că atât honokiol cât și magnololol ajută la inducerea somnului și la scăderea insomniei.

Ceai verde cu conținut scăzut de cofeină

Ceaiul verde este un tip popular de ceai cunoscut pentru aroma sa distinctă și pentru beneficiile pentru sănătate. În mod interesant, unele studii sugerează că ar putea, de asemenea, să îmbunătățească calitatea somnului și să lupte împotriva insomniei, scrie Healthline.

Citește și: Cele mai bune ceaiuri pentru concentrare și studiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel