6 din 10 americani cred că Biden nu mai e apt mental să fie președinte. Trump, la rândul său, e considerat „pe jumătate nebun”

Agerpres
Agerpres

6 din 10 americani sunt de părere că Joe Biden nu are capacitatea mentală pentru a ocupa funcția de președinte.

Un sondaj arată că o parte din ce în ce mai mare de adulți din SUA se îndoiește că președintele Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, are memoria și acuitatea pentru funcția pe care o deține, conform APNews.

Aproximativ 6 din 10 spun că nu sunt foarte sau deloc încrezători în capacitatea mentală a lui Biden de a îndeplini eficient funcția de președinte, potrivit unui nou sondaj realizat de The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research. Aceasta este o ușoară creștere față de ianuarie 2022, când aproximativ jumătate dintre cei chestionați și-au exprimat îngrijorări similare.

În același mod, aproape 6 din 10 spun că nu au încredere în capacitatea mentală a fostului președinte Donald Trump, favoritul republican în vârstă de 77 de ani.

Pentru mulți alegători, alegerile din acest an arată ca o confruntare pentru cea mai grea slujbă din lume între doi bărbați care depășesc cu mult vârsta standard de pensionare. Următorul președinte va trebui probabil să treacă peste conflictele globale, să rezolve urgențele interne și să lucreze cu un Congres disfuncțional.

Doar 38% dintre adulții din SUA aprobă modul în care Biden își desfășoară slujba de președinte, în timp ce 61% dezaprobă. Aproximativ 4 din 10 americani aprobă modul în care Biden abordează fiecare dintre aceste probleme: îngrijirea sănătății, schimbările climatice, politica de avort și conflictul dintre Rusia și Ucraina. 

Aproape 6 din 10 (57%) americani cred că economia națională este mai proastă decât înainte ca Biden să preia mandatul în 2021. Doar 3 din 10 adulți spun că este mai bine sub conducerea sa. Totuși, oamenii sunt mai optimiști cu privire la starea propriilor conturi bancare: 54% spun că finanțele lor personale sunt bune.

Mulți respondenți la sondaj au fost profund pesimiști cu privire la ce vor vota în noiembrie.

Paul Miller, el însuși în vârstă de 84 de ani, a spus că atât Biden, cât și Trump, sunt prea bătâni.

„Nu pare să aibă mentalitatea de a fi președinte”, a spus Miller despre Biden. El a adăugat că Trump este „prea bătrân și pe jumătate nebun”.

Pensionarul din Carlisle, Pennsylvania, a spus că a votat pentru Trump în 2020, dar nu va mai face acest lucru.

„Nu cred că voi vota pentru niciunul dintre ei”, a spus el. „Sper că altcineva va apărea”, a continuat Miller.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel