6 dintre cele mai inteligente rase de câini

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @standret
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @standret

Există mulți câini inteligenți, dar unele rase sunt cunoscute în mod special pentru nivelul lor ridicat de inteligență. Mai mulți factori contribuie la determinarea inteligenței unui câine, inclusiv capacitatea de a înțelege cuvinte, abilitățile de rezolvare a problemelor, receptivitatea la dresaj, abilitățile de comunicare (atât cu oamenii, cât și cu alte animale), memoria și capacitatea de a prezice comportamentul uman. 

Caracteristicile rasei

Majoritatea câinilor inteligenți sunt, de asemenea, câini cu multă energie. Aceștia au nevoie de multă stimulare mentală și fizică pentru a preveni plictiseala. În caz contrar, ar putea găsi singuri activități pentru a se distra, care nu sunt întotdeauna ideale, cum ar fi să îți distrugă canapeaua. Totuși, acești câini învață rapid și adesea devin câini de lucru și animale de serviciu excelente. Le place să aibă o activitate care le permite să își folosească inteligența.

Iată 6 dintre cele mai inteligente rase de câini.

Border Collie

Border Collie este adesea considerat cel mai inteligent dintre toți câinii. Inițial crescut ca un câine de turmă, Border Collie poate îndeplini aproape orice sarcină pe care i-o dai. Extrem de energic, atletic și motivat, acest câine este mereu dornic să învețe ceva nou. De fapt, dacă nu îi menții constant activi și ocupați, ar putea începe să devină distructivi în casă.

Australian Shepherd (Ciobănesc australian)

Ciobănescul australian este inteligent, activ și prietenos. După ce a fost crescut ca și câine de turmă, a devenit un lucrător harnic care dorește activitate fizică și provocări mentale. Ei învață repede și caută mereu o nouă provocare. Acești câini trebuie să fie menținuți ocupați cu diverse activități, altfel riscă să devină plictisiți și frustrați. Sporturile canine sunt ideale pentru această rasă.

Pudel (Poodle)

Pudelul este dotat cu una dintre cele mai bune inteligențe canine. Pudelii au fost inițial câini de vânătoare și continuă să fie lucrători harnici și tovarăși de încredere. Ei pot învăța cu ușurință chiar și cele mai complexe trucuri. De exemplu, poți să înveți un pudel să se mențină în echilibru pe o minge, să sară printr-un cerc sau să lucreze ca și câine de serviciu.

Australian Cattle Dog

Australian Cattle Dog este o rasă extrem de concentrată și motivată, care formează o legătură strânsă cu stăpânul său. Acest câine a fost crescut pentru a păstori vite și este cel mai fericit atunci când are o sarcină de îndeplinit. Fără stimulare, ar putea găsi modalități nedorite de a-și ocupa timpul (de exemplu, comportamente distructive sau plimbări pentru a explora locuri noi). Dar, ca majoritatea câinilor inteligenți, câinii de turmă sunt foarte buni la citirea oamenilor și adesea vor reuși să anticipeze următorul pas al stăpânului lor.

Ciobănesc german (German Shepherd)

Ciobănescul german este o rasă loială și protectoare, care are atât de multă energie și inteligență încât uneori pot părea nervoși sau anxioși. Ciobăneștii germani au nevoie de o sarcină de îndeplinit. Chiar și ceva simplu, precum supravegherea și protejarea copiilor, le poate oferi un scop. Acești câini învață de obicei repede și prosperă atunci când îndeplinesc sarcini pentru stăpânii lor.

Ciobănesc de Shetland (Shetland Sheepdog) 

Ciobănescul de Shetland este mereu atent la mediu, dornic să învețe sau în așteptarea unui semnal din partea ta pentru a începe o sarcină. Ei sunt foarte buni la a citi oamenii și pot înțelege ușor comportamentele așteptate de la ei. Tind să formeze legături strânse cu stăpânii lor și sunt extrem de receptivi la antrenament, potrivit Thesprucepets.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel