VIDEO / 600 de radare FIXE în toată ţara. Vor vedea şi dacă ITP-ul este valid

Foto: DGPMB
Foto: DGPMB

Guvernul României urmează să adopte o modificare a Codului Rutier şi va decide, astfel, montarea în toată ţara a sute de radare fixe, care nu vor analiza doar viteza cu care circulă şoferii, ci şi dacă maşinile au ITP valabil. 

"Până la finalul lunii ianuarie ne propunem să adoptăm OUG, avem de altfel și reglementarea în abilitarea guvernului de a emite ordonanță pe această componentă.

Youtube video image

Conducerea agresivă, cu tot ce înseamnă regimul de sancțiuni, vom veni cu un proiect în acest an. Îl avem deja bugetat, de instalare a 600 de camere de monitorizare pe trei artere importante din România. Mă refer la DN1 - Valea Prahovei, DN 7 - Valea Oltului și A2 – București-Constanța.

400 din cele 600 de camere sunt moderne, au posibilitatea să citească numărul de înmatriculare și să transmită automat în dispecerat dacă nu are certificat, dacă are ITP", a declarat Lucian Bode, ministrul de interne, conform Digi24.

Camerele costă 12 milioane de euro și fac parte din demersul instituției pentru a reduce accidentele de circulație cu 25% până în 2025.  

Cât TIMP câștigi dacă mergi cu viteză mai mare. Titi Aur, răspuns INCREDIBIL

"Cam cât timp se câstigă pe autostrada dacă mergi cu 150-160 km/h sau o viteza mai mare de atât". Totul vine în contextul în care, foarte mulți șoferi folosesc aplicația WAZE, cea care arată în timp real cât mai ai până la destinație. Ei bine, de cele mai multe ori, în dorința de a ajunge mai repede la destinație, foarte mulți măresc viteza și sfidează regulile.

Foarte puțin, foarte puțin. Am făcut experimentul! Ca să treci Bucureștiul, dintr-o parte în alta, pe una dintre diagonale, forțând semafoare, trecând pe linia de tramvai, poți să câștigi teoretic undeva la 5 - 7 minute și asta pentru că vei fi oprit de toate semafoarele și câștigul este foarte, foarte, foarte mic, dar asta înseamnă aventură, mers, frânat, consumat combustibil, risc de a-ți lua carnetul, enervat pe toată lumea că te bagi în față, că te strecori, poți să câștigi 5 - 7 minute să străbați Bucureștiul dintr-o parte în alta.

Pe autostradă sau pe drumul național, mergând cu viteză mare, putem face un calcul foarte, foarte simplu, este aritmetică simplă, fizică simplă. Dacă mergem cu 130 km/h maximum, vom avea o medie de undeva 100 - 11- de fapt, pentru că mai ai locuri în care oprești, în care mai reduci un pic. Dacă mergi nu 160 km/h, nu poți să o faci peste tot, pentru că ai locuri în care te opresc cei din față, vei ajunge undeva la o medie de maximum, maximum 10 km/h mai mult. 10 km/h înseamnă că într-o oră poți să câștigi 10 km. Dacă mergi la București la Constanța, să zicem că poți să ajungi cu 15 - 20 km/h, dar asta e în cazul în care mergi cu 160 - 180 km/h, adică la zona aia de luat carnetul sau la limita de a-ți lua carnetul. Și când tragi linia și vezi că la viteza aia faci 2 km/minut, înseamnă că poți să câștigi 5 minute. La 60 km/h faci un minut, la 120 km/h, faci 2 km/minut. Dacă câștigi 15 kilometri, poți să câștigi cam 7 minute jumate", a declarat Titi Aur, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel