600 de standuri sigilate în "Dragonul Roşu" şi 40 de tone de marfă confiscate în "Europa"

dragonul rosu
dragonul rosu

Aproximativ 600 de standuri au fost sigilate luni de comisarii Gărzii Financiare în timpul descinderii în depozitele complexului comercial "Dragonul Roşu" din Capitală, pentru că marfa nu avea documente de provenienţă, şi 40 de tone de marfă au fost confiscate în "Europa".

Comisarii Gărzii Financiare şi inspectorii fiscali au confiscat, până în prezent, din depozitele complexului "Dragonul Roşu" 280.000 de farfurii, 150.000 de căni, 75.000 de sacoşe de rafie şi 30.000 de articole de bucătărie, se arată într-un comunicat de luni al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, marfa nu avea documente de provenienţă.

De asemenea, în complexul comercial "Europa", autorităţile au confiscat 40 de tone de marfă, în valoare de aproximativ 140.000 de euro. Comisarii au ridicat articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi jucării.

Acţiunea de control din complexul "Europa" şi din depozitele "Dragonul Roşu" a început luni, la ora 8.00.

La sosirea inspectorilor ANAF şi ai Gărzii Financiare, însoţiţi de aproximativ 60 de luptători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, standurile erau închise.

În timpul controalelor, un elicopter de la Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor a survolat zona complexului "Europa", pentru a sprijini acţiunea comisarilor Gărzii Financiare.

Inspectorii financiari aveau informaţii că în complexul comercial "Europa" se comercializează şi sunt deţinute produse fără documente legale. Marfa ar proveni atât din ţări ale Uniunii Europene, precum şi din state din afara spaţiului UE.

În urma verificărilor, inspectorii financiari au constatat că evaziunea fiscală în zonă este de 100% şi că forma de deţinere a spaţiilor este în afara legii.

Produsele confiscate vor fi valorificate prin direcţiile de finanţe, iar sumele obţinute vor fi virate la bugetul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel