600 de ucraineni ar fi ținuți cu forța în camere de tortură, în Herson

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ucraina acuză armata rusă că a răpit locuitori din Herson, în sudul ţării, şi îi ţine în „camere de tortură". Printre cei reţinuţi sunt în principal jurnalişti şi activişti.

Tamila Tacheva, reprezentantul permanent al preşedinţiei ucrainene în Crimeea, a declarat într-un briefing: „Potrivit informaţiilor noastre, aproximativ 600 de persoane sunt reţinute în subsoluri special amenajate, în camere de tortură, în regiunea Herson. Aproximativ 300 de persoane se află <în beciuri> în oraşul Herson, iar restul în alte localităţi din regiune”, a declarat Tacheva, potrivit agenţiei de presă de stat ucrainene Ukrinform, citată de The Guardian.

„Ei sunt deţinuţi în condiţii inumane şi sunt victime ale torturii. Cei reţinuţi sunt <în principal jurnalişti şi activişti> care au organizat după ce trupele ruseşti au ocupat teritoriul, precum şi prizonieri de război”, a precizat Tacheva.

Unii ucraineni deţinuţi în regiunea Herson - civili, dar şi combatanţi reţinuţi - au fost trimişi în închisori din Crimeea, a adăugat ea, potrivit Mediafax.

Atacuri aeriene asupra poziţiilor ruse. "Elicoptere ucrainene au lovit în regiunea Herson, iar avioane - depozite de muniţii în regiunea Mikolaiv"

Armata ucraineană a anunţat marţi dimineaţa că a întreprins în timpul nopţii câteva atacuri aeriene asupra poziţiilor ruse în sudul Ucrainei, informează Agerpres, citând dpa.

"Elicoptere ucrainene au lovit grupuri mari de forţe inamice în regiunea Herson, iar avioane - depozite de muniţii în regiunea Mikolaiv (Nikolaev)", a anunţat marţi statul major al forţelor armate ucrainene.

Până acum, Ucraina şi-a folosit propriile forţe aeriene foarte rar în război, din cauza superiorităţii în aer a Rusiei.

După ce Ucraina a recucerit câteva sate de-a lungul frontierei dintre regiunile Mikolaiv şi Herson la Marea Neagră, o contraofensivă rusă în direcţia Lozove şi Bila Krînîţea (din Herson) a fost lipsită de succes, în pofida susţinerii acesteia cu lovituri de artilerie şi ale forţelor aeriene, potrivit raportului de marţi asupra situaţiei.

Ucraina face presiuni pentru a cumpăra sistemul Iron Dome al Israelului

Ucraina își dorește sistemul Iron Dome, pentru a apăra civilii împotriva bombardamentelor Federației Ruse.

Ambasadorul Ucrainei îndeamnă Israelul să-și vândă sistemul de interceptare cu rachete Iron Dome și să furnizeze rachete antitanc pentru a apăra civilii împotriva invaziei Rusiei.

La o conferință de presă de la Tel Aviv, Yevgen Korniychuk a spus că Ucraina dorește să cumpere sistemul Iron Dome, susținând că Statele Unite nu se vor opune unei astfel de vânzări.

Korniychuk a mai spus că Israelul a refuzat săptămâna trecută cererea SUA pentru Germania de a livra Ucrainei rachete antitanc „Spike” cu licență israeliană.

Israelul și-a limitat sprijinul pentru Ucraina la ajutorul umanitar și a fost singura țară care operează un spital de campanie în interiorul țării, conform AlJazeera.

Un sistem de apărare aeriană bazat pe laser pe care Israelul speră să îl implementeze începând de anul viitor pentru a neutraliza rachetele şi dronele inamice va costa doar 2 dolari per interceptare, a declarat miercuri premierul Naftali Bennett.

În prezent, Israelul depinde de sisteme de doborâre care lansează rachete interceptoare care costă între zeci de mii şi milioane de dolari pentru a urmări astfel de proiectile, notează Reuters.

Însă sistemul Iron Beam, al cărui prototip a fost prezentat anul trecut, foloseşte lasere pentru a supraîncălzi şi a dezactiva ameninţările aeriene.

Bennett a prezis că acesta va intra în serviciu până la începutul anului 2023.

"Acest sistem schimbă jocul, nu doar pentru că lovim armata inamică, ci şi pentru că o falimentăm", a declarat el în timpul unei vizite la producătorul de stat al sistemului, Rafael Advanced Defense Systems.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel