64 de angajați ai unei singure agenții ONU au murit în Gaza. Apel al organizației: „O întreagă populație e dezumanizată”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În această lună, zeci de lucrători umanitari ai ONU și-au pierdut viața în urma ofensivei susținute de către Israel asupra Fâșiei Gaza, înregistrându-se astfel cel mai mare număr de victime din orice conflict la nivel global într-un interval de timp atât de scurt, conform unui comisar al ONU.

În cadrul unei adrese a Consiliului de Securitate ONU, Philippe Lazzarini, comisarul Agenției Națiunilor Unite pentru Ajutor și Lucrări de Ajutor pentru Refugiații Palestineni din Orientul Mijlociu (UNRWA), a dezvăluit că a pierdut 64 de colegi de-a lungul a puțin peste trei săptămâni, scrie CNN.

Cel mai recent deces a avut loc cu doar două ore înainte de discursul său, când șeful securității și siguranței din regiunea centrală, Samir, și-a pierdut viața alături de soția sa și cei opt copii ai săi.

Lazzarini a subliniat starea devastatoare a locuitorilor din Gaza, afirmând că aceștia resimt că nu sunt tratați la fel ca alți civili și că lumea îi consideră echivalenți cu organizația Hamas.

"Aceasta este o situație periculoasă, pe care o cunoaștem prea bine din conflictele și crizele anterioare. O întreagă populație este deumanizată", a avertizat el.

De asemenea, Lazzarini a menționat că blocarea comunicațiilor din Gaza în acest weekend a accentuat prăbușirea ordinii în regiune, determinând mii de oameni disperați să se îndrepte către depozitele și centrele de distribuție UNRWA, unde sunt stocate alimente și alte provizii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel