7 august, data limită până la care Joe Biden trebuie să decidă dacă se retrage din cursa prezidenţială. Bogdan Chirieac spune că vor fi "probleme tehnice foarte dificile"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Presa americană, dar şi voci din Partidul Democrat, îi cer lui Joe Biden să se retragă din cursa prezidenţială şi să lase loc unui candidat mai tânăr. Printre favoriţii să îl înlocuiască ar fi Gavin Newson, guvernatorul statului California. 

Dragoş Bistriceanu, jurnalist România TV, a întrebat dacă ar trebuie ca Joe Biden să se retragă din cursa prezidenţială, după ce în spaţiul public au apărut mai multe îngrijorări cu privire la vârsta sa înaintată şi şansele sale de a-l învinge pe Donald Trump. 

"Este practic cam singura şansă. În alegerile primare, Joe Biden a luat 99% din delegaţii. Deci, Convenţia Democrată, în mod normal, pe 19 august, nu are decât să consfinţească candidatura lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale. Între timp, s-a făcut un front comun. Toate marile publicaţii americane, New York Times, Washington Post, Wall Street Journal, analişti, politologi, membri ai Partidului Democrat, îi cer lui Joe Biden să se retragă, să demisioneze din funcţia de candidat la alegerile prezidenţiale. Ceea ce ar permite Convenţiei Democrate să aleagă un alt candidat, deşi ar fi foarte complicat. Pentru că nu mai e timp să se facă alegeri primare. E o situaţie cu care SUA nu s-a mai confruntat până acum. 

În pole-position e guvernatorul de California, Gavin Newson, deşi mai sunt şi alţi candidaţi. 

Mai există şi o problemă tehnică. În statul american Ohio, buletinul de vot trebuie validat cu 90 zile înainte de data alegerilor. Asta înseamnă 7 august. În mod normal, Ohio tipărea buletinul de vot cu numele lui Joe Biden. Deci dacă ia Joe Biden o decizie, trebuie să o ia până atunci. Ce trece Ohio pe buletinul de vot? Care va fi candidatul ales de Convenţie, în cazul în care nu va fi validat Gavin Newsom şi va fi validat altul? Probleme tehnice foarte dificile", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Preşedintele american Joe Biden se reuneşte duminică cu familia sa la reşedinţa din Camp David pentru a lua în discuţie viitorul campaniei sale de realegere, a relatat sâmbătă NBC, citând cinci surse în temă cu acest subiect, potrivit EFE.

Cu toate acestea, un responsabil al administraţiei de la Washington a asigurat presa că "premisa" ştirii NBC "este inexactă".

Joe Biden şi Prima doamnă Jill Biden se vor afla duminică la Camp David, unde preşedintele a petrecut cele şase zile dinaintea dezbaterii televizate de joi împotriva fostului preşedinte republican Donald Trump (2017-2021), care va fi candidatul Partidului Republican la alegerile din noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel