Temperaturile ridicate, proliferarea insectelor sau contactul cu apa sunt câţiva factori importanţi din cauza cărora apar diferite afecţiuni. Care sunt acestea şi cum se tratează, aflaţi în articolul următor.
Această afecțiune intestinală poate fi cauzată de virusuri sau alimente alterate. Este cea mai frecventă vara.
Simptome
Dureri abdominale, diaree, vărsături și chiar febră.
Se recomandă la început o dietă uşoară. Este foarte important să vă hidratați bine.
Această afecţiune este generată de un virus şi însoţeşte, de obicei, răcelile de vară.
Simptomele sale sunt: mâncărimi ale ochilor, iritare. Se recomandă tratament adecvat. Aveţi grijă la igiena mâinilor.
Poate dura între cinci și șapte zile.
Mușcăturile de insecte provoacă uneori reacții, în principal la persoanele alergice. Aceste reacții pot fi destul de serioase, necesitând tratament. Pentru a le preveni este recomandabil să nu vă apropiați de zonele în care există insecte și să folosiți repelent împotriva țânțarilor.
Mâncărimea durează între patru și cinci zile. Dacă reacția este ușoară, soluțiile tipice de la farmacie sunt suficiente.
Vara există două tipuri de dermatite foarte frecvente.
Arsurile solare. În cazul în care acestea sunt blânde, tratați-le doar cu apă și oțet. Dar dacă sunt grave, este recomandat un tratament dat de medic. Dacă vrem să le evităm, soluția este simplă: protecția solară.
O altă dermatită foarte frecventă vara este cauzată de transpirație. Poate dura până la 10 zile, iar tratamentul său variază în funcție de vârstă. Pentru a evita acest lucru, este recomandabil să purtați haine de bumbac.
Otita externa necesită picături de antibiotice. Durerea poate dura până la o săptămână.
Infecție ușoară a tractului urinar care provoacă disconfort la urinare. Este recomandat să beţi multă apă și să consumaţi afine.
Așa-numitele ciuperci, foarte frecvente la nivelul picioarelor, sunt cauzate de umiditate. Tehnic este o inflamație a pielii, de obicei între degetele de la picioare, care produce fisuri și mâncărime.
Pentru a evita această afecțiune, medicul sfătuiește să nu purtați șosete când dormiţi, să purtați sandale adecvate, care sunt întotdeauna confecționate din piele și nu din plastic sau cauciuc pentru a ajuta la transpirația piciorului, iar dacă trebuie să folosiți șosete, alegeți bumbacul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu