Pentru a trăi bine trebuie să înveți să contracarezi emoțiile negative și să le favorizezi pe cele pozitive: dacă vrei să știi cum, urmează acești șapte pași simpli. Vei vedea, până la urmă, să fii fericit va fi cel mai firesc lucru din lume. Să începem!
Pentru a fi fericiți – o spun toate studiile – nu trebuie DOAR să cumpărăm sau să acumulăm. Dimpotrivă, trebuie să începem să ne eliberăm.
Mai devreme sau mai târziu mi-aș dori să fac/ să fiu
Nu mai vorbi despre ceea ce ai vrea să faci și începe să te concentrezi pe ceea ce faci cu adevărat. Vorbind mereu doar în condițional, îți creezi o stare de spirit în care acel scop pare din ce în ce mai îndepărtat, aproape de neatins. Vorbește în prezent, spune doar ce faci cu adevărat acum, gândește-te la obiectivele pe termen scurt.
Frica ca mecanism de apărare mereu activ
Fii mereu în gardă, nu ceda niciodată la ceva nou: poate acestea sunt atitudini care te fac să te simți în siguranță, dar în realitate te țin departe de multe oportunități noi care te-ar putea face fericit. Scoate-ți armura, bucură-te de situații neașteptate.
Judecăți și prejudecăți
Opriți prejudecățile: dați ocazia celor din jur de a se face cunoscuți așa cum sunt. Nu încerca să schimbi pe nimeni, ci apreciază-i punctele forte și punctele slabe. Învață să îmblânzești vocea interioară care judecă și bucură-te de multitudinea de nuanțe ale sufletului uman.
Să-ți fie mai frică de sărituri decât de cădere
Parașutiștilor le este în general mai frică atunci când sunt în avion și sunt pe cale să sară decât atunci când sunt în aer. Cu toate acestea, adevăratul pericol vine după salt. Pe scurt: de fiecare dată când te confrunți cu ceva nou nu fi imediat sufocat de anxietăți inutile deoarece nu vei putea evalua potențiale pericole/beneficii ulterioare. Treceți prin fiecare experiență pas cu pas, moment de moment.
A avea, a avea, a avea
Când cumperi ceva, te simți fericit timp de o oră, câteva ore, poate o după-amiază. Poate câteva zile. Cumpărăturile sunt bune pentru suflet, dar nu sunt suficiente și nu trebuie să devină singura soluție la tristețe. Concentrează-te pe obiective precum să te trezești fără anxietate, să rezolvi probleme, să-ți faci treaba fără efort, să te bucuri de cafeaua de dimineață și să zâmbești în oglindă.
Critica = Haters
Toată lumea are ceva de spus despre tine? Problema ești tu, nu ceilalți. Dacă înveți să folosești critica în mod constructiv, vei putea să te îmbunătățești, să te placi mai mult și să-i impresionezi pe ceilalți.
Autocritică acerbă
Nu revoluționezi lumea, nu ești pe coperta unei reviste și nu te poți lăuda cu miliarde de urmăritori pe Instagram. Și ce dacă? Nu trebuie să fii un VIP pentru a fi fericit: apreciază ceea ce faci în fiecare zi în viața de zi cu zi. Afacerile mari sunt supraevaluate, autocritica exagerată este pentru cei nefericiți.
Dacă vrei să fii fericit, trebuie să-ți faci pasiunile să funcționeze, trebuie să trăiești din lucrurile pe care le iubești.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News