70 de cercetaşi în Campul regional „Frații Dimăncescu” din pădurea Băneasa

Cercetaşii din Romănia sărbătoresc 100 de ani de când Metoda Scout de educație non-formală, există în țara noastră şi formează lideri responsabili față de comunitatea în care îşi desfăşoară activitatea.

In perioada 27 iulie - 1 august 2013, în Pădurea Băneasa, în Poligonul de Tir “Iosif Sarbu” (in spatele Gradinii Zoologice) se desfăşoară Campul Regional „Frații Dimăncescu””, eveniment regional care cuprinde 70 de cercetaşi din mai multe centre locale din România, dar şi o unitate de cercetaşi din Bulgaria şi la care vă aşteptăm cu drag.

Provocarea campului „Frații Dimăncescu” este cea a unui camp urban în care cercetaşii cu vârste între 14 şi 18 ani sunt invitati să descopere Bucureştiul aşa cum poate nu îl ştiau (în activitatea de „hike urban”), să desfăşoare activități culturale în spațiul „Roaba de cultură” din Parcul Herastrau, să ajute la activitățile de conservare şi refacere a clădirilor din cadrul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Alături de aceste activități zilnice desfăşurate în cadrul Bucureştiului, în campul din pădurea Băneasa cercetaşii au parte de cursuri de prim ajutor, dezvoltare personală şi dezastre / supraviețuire oferite de către partenerii din compania BGS.

Programul fiecărei zile se termină cu un foc de tabăra în cadrul campului şi cântece la chitară.

Cine suntem ?

Cercetaşii sunt 4.42% din populața Globului

Organizația Națională „Cercetaşii României”, prescurtat ONCR, reînființată în 1990, este cea mai mare mişcare neguvernamentală de tineret din România, cu circa 2500 de membri în 61 de centre locale (filiale) răspândite în toată țara. Fiecare dintre aceste centre îşi planifică propria activitate în funcție de specificul local şi de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii acesteia să devină cetățeni responsabili ai comunităților în care trăiesc. Organizația națională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondială prin apartenența ei ca membră cu drepturi depline a Organizației Mondiale a Mişcării Scout şi este singura din țară recunoscută ca atare. Organizația mondială numără în prezent peste 31.000.000 de membri activi în 216 țări şi teritorii, existând doar 3 țări în lume care nu au organizații de cercetaşi.

Curiozități ale cercetășiei:

- In SUA, au fost cercetași: 65% din congresmenii americani, 85% din agenții FBI și 11 din 12 oameni ce au ajuns pe Lună

- Multe personalități din România au fost cercetași: Grigore Antipa, Nicolae Iorga, Alexandru Borza, Tudor Arghezi, Mircea Eliade, George Călinescu, Ecaterina Teodoroiu, Mina şi Nicolae Minovici şi Ion Raţiu și mulți alții.

- La nivel mondial, printre celebrităţile care în adolescenţă au fost cercetaşi (scouts), se numără fostul component al trupei Beatles, Paul McCartney, fotbalistul David Beckham, regizorul Steven Spielberg, regele Suediei Carl Gustaf al-XVI-lea, fostul premier britanic Tony Blair, preşedintele american George W. Bush şi fostul preşedinte francez Jacques Chirac.

- Organizația Mondială a Mișcării Scout este nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace

Ce înveți la cercetași :

-spirit de echipă, prin sistemul grupurilor Scout, numite patrule;

-adaptabilitate, majoritatea activităților desfășurându-se în natură;

-management de proiect: activitățile scout sunt gândite, implementate și evaluate de tineri și de lideri;

-responsabilitate prin promisiunea făcută și prin proiectele la care vei lucra;

-management organizațional: tinerii peste 16 ani au drept de vot în centrul lor local;

-managementul resurselor umane: adulții coordonează tineri, tinerii coordonează echipe;

- o bună înțelegere a multiculturalității: implicare în proiecte naționale și internaționale.

Campul Regional „Frații Dimăncescu” se bucură de sprijinul Partenerilor: BGS, Federația Română de Tir Sportiv, Primăria Capitalei, Green Revolution, RATB.

Centrul Local „Scout Sfânta Tereza Bucureşti”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel