8 ruşi de la NATO, lăsaţi fără acreditare. Nu au fost declaraţi ca ofiţeri de spionaj

Pexels
Pexels

Jurnalistul Radu Tudor a anunţat că NATO a retras acreditarea a opt membri delegaţi din partea Rusiei, pentru că aceştia nu fuseseră declaraţi oficial ca ofiţeri de spionaj.

"Vă răspund prin confirmarea faptului că NATO a retras acreditarea a 8 membri ai Misiunii Rusiei la NATO, care nu erau declaraţi oficial ca ofiţeri de spionaj. Putem confirma şi faptul că am redus numărul pozitiilor pe care Federaţia Rusa le poate avea acreditate la NATO la un număr de 10.

Politica NATO faţă de Rusia rămâne consistentă.

Am întărit descurajarea şi apărarea ca răspuns la acţiunile agresive ale Rusiei, menţinând în acelaşi timp disponibilitatea noastră pentru dialog", a scris Radu Tudor pe blogul său, citând un mesaj al NATO.

Avioane militare ruse, interceptate în spaţiul aerian NATO

"Detaşamentul canadian trimis în România de la începutul lunii septembrie a efectuat prima operaţiune de interceptare, în cadrul misiunii intense de poliţie aeriană. Avioane de tip CF-188 Hornet, alături de colegii din Forţele Aeriene Române au interceptat două avioane ruse de tip Suhoi Su-24 care zburau pe 23 septembrie deasupra Mării Negre, în apropierea spaţiului aerian al României", a comunicat Alianţa Nord-Atlantică la finalul lunii septembrie.

"Sunt foarte mândru de faptul că întreaga Forţă de reacţie - Echipa România a demonstrat abilităţi militare de nivel mondial, adaptate în mod ideal executării misiunii intense de Poliţie Aeriană. Prin toate eforturile de susţinere a operaţiunilor aeriene zi şi noapte, această identificare vizuală a aeronavelor este un exemplu extraordinar despre modul în care Canada ajută NATO şi România să protejeze integritatea spaţiului Alianţei Nord-Atlantice", afirmă locotenent-colonelul Corey Mask, comandantul Forţei de Reacţie Aeriană din Canada.

Mai multe avioane de luptă ale Rusiei au fost interceptate în spaţiul aerian al României de către aeronave militare britanice şi la sfârșitul lunii iunie. Avioane de luptă Typhoon ale forțelor aeriene britanice, care conduc în prezent misiunea de poliție aeriană a NATO din România, au fost ridicate de la sol şi trimise să intercepteze mai multe aeronave ruseşti de tip SU-24 și SU-30, care nu au respectat spaţiul aerian al Alianţei. Incidentul a avut loc pe 22 iunie, cu o zi înainte ca ruşii să intervină după ce un distrugător britanic s-a apropiat de Peninsula Crimeea, anexată de Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel