8 trucuri pentru a vă limita cumpărăturile și a face economii

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Iată opt trucuri la cumpărături care vă vor ajuta să economisiți o mulțime de bani.

Dacă pentru cumpărăturile făcute online aveți acel ”coș de cumpărături” în care să păstrați o vreme lucrurile pe care doriți să le achiziționați, astfel încât să nu cădeți în plasa primului impuls, în cazul cumpărăturilor din magazinele fizice lucrurile stau puțin diferit. 

Dacă vreți să vă bucurați de o tură de cumpărături, în care să faceți și o mică economie, iată câteva soluții, unele chiar foarte ușor de pus în practică.

8 trucuri pentru a face economie la bugetul familiei

Purtați bani noi tipăriți recent

Un studiu a constatat că persoanele care aveau asupra lor bancnote noi au cheltuit mai puțini bani la cumpărături. Acest lucru se datorează faptului că oamenii se simt obligați să cheltuiască mai mulți bani pentru a scăpa de bancnotele vechi și potențial rupte sau ofilite. În schimb, atunci când pun mâna pe bancnote noi, au tendința de a le păstra cât mai mult timp posibil.

Nu plătiți cu cardul

Acest lucru poate părea contraintuitiv în zilele noastre, dar studiile au arătat că utilizarea unui card, de credit sau de debit, ar putea duce la cheltuieli suplimentare. Explicația este că pe moment nu aveți un control al banilor care se află în cont.

Nu vă împrieteniți cu personalul din magazine

Deși ne bucurăm atunci când personalul din diverse magazine ne acordă o mai multă atenție decât suntem obișnuiți, este posibil ca acesta să vă ofere mai multe opțiuni, deoarece dorește să facă o treabă excelentă.

Ba chiar puteți ajunge în punctul în care să cumpărați mai mult decât aveți nevoie. Mai mult, s-ar putea să vă simțiți obligat să faceți mai multe cumpărături după ce ați primit atât de multă asistență și vi s-au arătat atât de multe opțiuni.

Plecați cu lista de cumpărături

Realizarea unei liste de cumpărături atunci când mergeți la cumpărături vă poate ajuta foarte mult. Unele persoane, dacă nu sunt cu mașina, își limitează cumpărăturile la ceea ce poate duce într-un rucsac sau 2-3 sacoșe.

Dacă sunteți intrați în magazin, a merge doar cu sacoșa poate să fie de ajutor, căci un cărucior mare vă va îndemna să puneți ”cu vârf”, uneori chiar și lucruri pe care le-ași luat la impulsul de moment.

Purtați încălțăminte cu toc

Cele care pot merge pe tocuri ar putea dori să le poarte în timpul cumpărăturilor. Potrivit cercetărilor, cumpărătoarele vor alege un articol cu preț mediu mai degrabă decât unul scump, deoarece sunt mai preocupate de menținerea echilibrului atunci când poartă tocuri.

Mestecați gumă cu mentă înainte de a intra în magazin

Adesea, aromele îi atrag pe clienți în magazine și îi încurajează să cheltuiască mai mulți bani decât au planificat. De exemplu, vânzările de cafea au înregistrat o creștere în benzinăriile care au amplificat aroma boabelor de cafea.

Luarea unor măsuri preventive, cum ar fi supt o lămâie sau mestecat gumă cu mentă albă înainte de a intra în magazin, vă va ajuta să evitați să cădeți în plasa acestei înșelăciuni.

Bea apă înainte de a merge la cumpărături

S-a observat că a bea apă înainte de a merge la cumpărături vă poate ajuta să cheltuiți mai puțin, dar nu există încă cercetări științifice pe această temă.

Cu toate acestea, ar putea fi legat de faptul că apa îți întinerește organele și, prin urmare, vei fi mai puțin înclinat să faci cumpărături impulsive și să te gândești clar la ceea ce ai nevoie.

Mai mult decât atât, consumul de apă/lichide înainte de a merge la cumpărături vă poate grăbi ieșirea din magazin și căutarea unei toalete.

Alegeți piețele/magazinele mai aglomerate

O piață sau un magazin mai aglomerat vă poate determina să faceți doar cumpărăturile pe care vi le-ați propus, în timp ce un magazin care este mai liber vă va permite să vă plimbați mai liber prin el, să probați ce nu vă trebuie, în concluzie să cheltuiți mai mult decât v-ați propus.

Fie că faceți cumpărături sau doar vă uitați la vitrine, trebuie să vă concentrați să cumpărați doar ceea ce aveți neapărat nevoie. Secretul este să faceți o listă și să vă încadrați în ea, scrie StyleCraze.

Citește și: Sneakers de culoare albă pentru orice ocazie: Cum să-i asortezi cu diferite ținute

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel