9 moduri ușoare prin care îți poți mări veniturile, dacă ești prea încolțit de creșterea prețurilor

Arhivă DC News
Arhivă DC News

Costul vieții în România continuă să crească într-un ritm rapid, chiar dacă a încetinit în 2020, din cauza carantinei, întrucât a explodat din nou, în 2021, în principal din cauza inflației.

Drept urmare, costul vieții în 2022 este mai mare decât oricând și se preconizează că anul acesta va crește cu aproximativ 10% mai mult (din ianuarie până în decembrie).

Dar cele mai mari creșteri de prețuri s-au observat la energie electrică și gaze naturale (ca în toată Europa), cu creșteri ale costurilor de până la 300%. Este absolut o nebunie - iar evoluțiile acestea nu se vor opri în 2022, ținând cont de previziuni.

De exemplu, inflația în 2021 în România a fost în jur de 7,5% (oficial) și până la finalul anului 2022, unii analiști prognozează că vom avea o inflație de două cifre.

Principalul motiv al creșterii prețurilor în 2019 a fost creșterea bruscă și semnificativă a salariului minim în România, dar și creșterea inflației. Din acel moment, prețurile păreau să crească persistent.

Prin urmare, costul vieții în România în 2022 este mult mai mare decât în urmă cu 6 ani.

Specialiștii din cadrul WEALTH au întocmit o listă de lucruri pe care oamenii le pot face pentru a prelua rapid controlul asupra finanțelor lor.

Creați un buget

Aflați exact cât este venitul dvs. și care sunt costurile lunare - cum ar fi plățile ipotecare, datorii, îngrijirea copiilor, asigurări și facturile de utilități.

Dacă veniturile sunt mai mici decât ceea ce trebuie să acoperiți, atunci puteți lua măsuri pentru a încerca să minimizați plățile efectuate.

Examinați-vă toate cheltuielile neimportante

Este recomandat să separați lista de cheltuieli în facturi de utilități, costuri ipotecare sau chirie, taxă municipală, cumpărături la supermarket, contracte lunare pentru TV, abonamente și alte cheltuieli.

Acest lucru vă va ajuta să arătați unde cheltuiți banii în mod inutil, în fiecare lună, și, prin urmare, unde ar putea fi făcute economii.

Dacă cheltuiți bani pe abonamente pe care le utilizați rar sau de care ați și uitat, anulați-le.

Faceți din gestionarea datoriilor o prioritate

Există o gamă de tipuri diferite de datorii, cu rate ale dobânzii diferite și, prin urmare, ar trebui să acordați prioritate plății datoriilor mai scumpe acolo unde este posibil.

O idee bună poate fi să colectați orice datorie pe care o aveți într-un card de transfer de sold cu dobândă scăzută sau 0%, deoarece acest lucru înseamnă că se vor folosi mai mulți bani pentru achitarea datoriei.

Fii un cumpărător priceput

O modalitate ușoară de a economisi bani este să schimbați brandurile atunci când faceți cumpărături.

Voucherele de reducere sunt adesea disponibile prin intermediul site-urilor web de vouchere și reduceri, iar unele persoane au acces la tichete de reducere prin intermediul angajatorului lor.

Verificați dacă puteți economisi la facturile gospodăriei

Este posibil să puteți economisi o sumă semnificativă de bani pe facturile casnice, cum ar fi asigurarea auto.

Aruncați o privire pe site-urile de comparare a prețurilor, care vă pot ajuta să identificați care sunt cele mai bune oferte.

Atenție la reînnoirile automate

O mulțime de polițe de asigurare pentru mașină, casă și călătorie se reînnoiesc automat în fiecare an, ceea ce înseamnă că este posibil să plătești mai mult decât intenționezi.

Pentru a primi șansa de a căuta oferte mai bune, ar trebui să aflați când se vor încheia contractele și să le notați pentru a reține.

Configurați un debit direct de economii

Dacă datoriile dvs. scumpe sunt achitate și vă puteți permite să economisiți, este adesea o idee bună să configurați o debitare directă pentru economisirea într-un într-un cont bancar. 

Începeți să economisiți devreme

Ar trebui să începeți să economisiți cât mai curând posibil, pentru ca banii să aibă timp să se înmulțească.

Un alt lucru important de făcut este să vă asigurați că plătiți o pensie privată cât mai devreme posibil.

Atenție la escrocherii

Escrocii pot suna adesea complet legitimi atunci când te contactează, așa că este ușor de înțeles de ce atât de mulți oameni sunt păcăliți și rămân fără sume importante de bani.

Dacă cineva vă contactează cu o ofertă care pare prea bună pentru a fi adevărată, este vital să verificați dacă compania este înregistrată la stat. Puteți afla toate informațiile de care aveți nevoie căutând pe internet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel