Cheltuielile zilnice pentru alimente îți pot crea de multe ori o stare de panică. Prețurile se schimbă chiar și peste noapte. Astfel, te poți trezi că trăiești un adevărat șoc atunci când ajungi în fața casei de marcat și vezi că ai de achitat sume astronomice.
Totuși, conform experților, există modalități prin care poți începe să economisești în mod drastic, potrivit gobankingrates.
„Realitatea este că mulți oameni cumpără alimente din impuls și fără a fi ghidați de o listă cu ceea ce au cu adevărat nevoie“, a spus Mafe Aclado, director general al Coupon Snake.
„Acesta este unul dintre semnele cele mai notabile că arunci bani în fiecare an în magazinul de alimente“, a continuat el.
1. Faci cumpărături impulsive
Când ajungi la casa de marcat, constați că ai făcut cumpărături impulsive tentat de delicatesele din galantare ori de ofertele expuse în vitrine.
2. Nu folosești un plan de cină
Să zicem că mergi la supermarket fără un plan rezonabil pentru mesele tale. Conform Angelei Wang, expert imobiliar și proprietar al We Buy Houses, este ca și cum ai încerca să găsești ce ai nevoie în timp ce te plimbi printre culoare în ceață.
3. Nu folosești o listă de cumpărături
4. Nu remarci costurile pe bucată
5. Mergi la supermarket atunci când ești nemâncat
Experții spun că sub nicio formă nu trebuie să mergi la cumpărături cu stomacul gol.
6. Cumperi doar produse de marcă
Wang spune că mărcile supermarketurilor oferă calitate practic identică cu mărcile mari, dar adesea la un preț mai mic. Practic, poți cumpăra produse similare din punct de vedere al calității dacă le cumperi pe cele proprii ale supermarketurilor.
7. Arunci în mod constant mâncarea
Potrivit lui David Kemmerer, CEO al CoinLedger, dacă arunci frecvent mâncare pentru că nu ai terminat de mâncat înainte de a se strica, sau nu ai mâncat-o deloc, acesta este un semn că irosești o mulțime de bani la cumpărături.
8. Faci cumpărături la cel mai scump magazin
Carter Seuthe, CEO al Credit Summit, a spus că unul dintre cele mai evidente semne că irosești bani la supermarket în fiecare an este că nu faci cumpărături și la magazine mai ieftine, precum cele de cartier.
9. Nu cumperi produse de sezon
Un alt semn că irosești mult mai mult decât ai nevoie pentru alimente în fiecare an este că nu cumperi pentru produse alimentare de sezon, a spus Aclado.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News