Numărul pompierilor care se luptă cu incendiu izbucnit în Parcul Naţional "Elveţia boemă" din Republica Cehă a crescut de la 150 la 900, potrivit serviciilor de urgenţă.
'Obiectivul nostru este de a reduce suprafaţa afectată pe cât de mult posibil, a declarat un purtător de cuvânt pentru televiziunea publică CT referindu-se la incendiul care în prezent afectează circa 1.000 de hectare de teren, potrivit Agerpres.
Parcul Naţional "Elveţia boemă" este situat în apropierea graniţei cu Germania, iar incendiul s-a răspândit şi dincolo de graniţă.
Focarul nu a fost încă adus sub control la o săptămână după ce a izbucnit. Suprafeţele problematice includ o zonă denumită Deep Valley şi stâncile de deasupra oraşului de graniţă Hrensko, a mai precizat purtătorul de cuvânt.
În partea cehă, circa 250 de vehicule de pompieri, precum şi şase elicoptere alături de cinci aeronave pentru stingerea flăcărilor sunt pregătite pentru intervenţie.
Veştile sunt bune pentru cei aproape 100 de rezidenţi ai municipalităţii Vysoka Lipa nevoiţi să-şi părăsească locuinţele pentru a se pune la adăpost din calea flăcărilor care se apropiau. Aceştia s-au putut reîntoarce în casele şi apartamentele lor.
În Hrensko, există temeri potrivit cărora sezonul turistic de vară ar putea fi ratat. Circa 400.000 de persoane participă în fiecare an la excursii în Kamnitz prin Edmundsklamm, un defileu stâncos.
Citește și:
Conform unei postări pe un grup de Facebook, se poate vedea cum se înalţă fumul gros produs de arderea vegetaţiei dintr-o zonă a parcului IOR, dinspre bulevardul Nicolae Grigorescu.
De asemenea, în imaginile video disponibile AICI pot fi auzite şi echipajele de pompieri ajunse la faţa locului.
Purtătorul de cuvânt al ISU B IF, Daniel Vasile, a explicat într-o intervenţie exclusivă pentru DC NEWS, că "ard aproximativ 1200 metri pătraţi de vegetaţie, cu flacără deschisă. Intervin la faţa locului patru autospeciale de stingere".
Peste 1000 de intervenţii ale ISU B IF în weekendul trecut
În perioada 29.07.2022, ora 06:00 – 01.08.2022, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 1039 situații de urgență produse în municipiul București și Ilfov...
Citește mai mult AICI.
Vezi și:
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
BANAT
În prima săptămână a intervalului, vremea va fi într-un proces de încălzire, devenind călduroasă, iar în perioada 4 - 7 august local caniculară, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 29...32 de grade spre 34...36 grade şi ale minimelor de la 11...16 grade spre 14...19 grade. Deşi în a doua săptămână de prognoză valorile termice vor fi în uşoară scădere, în ansamblu şi această perioadă va fi caracterizată de o vreme călduroasă, cu temperaturi peste normalul perioadei – mediat regional cele diurne vor fi de 30...32 de grade, iar cele nocturne de 14...17 grade, fiind posibile şi după-amiezi în care se va putea atinge starea de caniculă.
Regimul pluviometric va fi deficitar în prima parte a perioadei de referinţă, dar din data de 7 august va creşte probabilitatea pentru averse, dar şi pentru celelalte manifestări ale instabilităţii atmosferice.
CRIŞANA
Pe parcursul primei săptămâni din interval, vremea va fi într-un proces de încălzire, devenind călduroasă, iar în perioada 4 - 7 august local caniculară, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 29...31 de grade spre 34...36 grade şi ale minimelor de...
Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News