Ce poți face doar din făină și apă? Rețeta acestor lipii delicioase te va surprinde

Ce poți face doar din făină și apă.  Rețeta acestor lipii delicioase te va surprinde. Sursa - pixabay.com
Ce poți face doar din făină și apă. Rețeta acestor lipii delicioase te va surprinde. Sursa - pixabay.com

Îți prezentăm o rețetă foarte simplă, pentru care vei avea nevoie de apă și făină. Sunt două ingrediente pe care, cu siguranță, le în cămară.

Există multe tipuri diferite de făină, de la făină de grâu, la făină de orez, de la mălai la făină de castane. Fiecare tip de făină este potrivit pentru diferite rețete și poate varia ca textură, rezistență și culoare.

De-a lungul timpului, au fost inventate mii de rețete elaborate și delicioase, pentru prepararea cărora ai nevoie de mai multe ingrediente.

Brânză de casă, preparată dintr-un litru de lapte: este delicioasă, gustoasă și cremoasă

Ceea ce vă oferim astăzi este un preparat foarte rapid, care durează maxim  15 minute  și necesită foarte puține ingrediente.

Acestea sunt:

200 grame de făină;

50 ml de apă;

praf de sare.

 

Rețeta, pas cu pas

Nici nu trebuie să ieși din casă ca să mergi la magazin, pentru că, deja, ai în cămară ingredientele de care ai nevoie. Odată ce ai totul pe masă, nu ezita să începi să pregătești aluatu. Este foarte simplu: doar amestecă făina cu apă și un praf de sare.

După ce ai lucrat și obținut un aluat complet omogen, trebuie să faci lipiile.

Tort cu morcovi fără zahăr și fără făină: un desert bun pentru cei care țin la siluetă
 

Nu există o regulă: fiecare gospodină le poate face după cum crede de cuviință și după cum le preferă. De obicei, se fac pătrate de aluat, care se gătesc direct pe un grătar încins.

Ai nevoie de doar două minute să le gătești. Nu uita să le întorci pe ambele părți, apoi sunt gata pentru a fi servite. Pare un preparat cu totul banal, dar se va dovedi a fi o adevărată surpriză.

Desigur, aceste lipii pot fi servite ca atare, dar le poți combina cu alimentul potrivit. În special, sunt indicate mezelurile, pe care le poți introduce în lipia tăiată.

Garnitură delicioasă, dar ușoară și rapidă, perfectă pentru masa de Crăciun

De asemenea, orice tip de carne rece este binevenit. Evident, asta depinde foarte mult de gusturile celor care au pregătit lipiile și ale invitaților. 

După cum ai văzut, uneori ai nevoie de foarte puține ingrediente pentru a face ceva simplu, dar extraordinar de bun și satisfăcător. De ce nu încerci imediat să faci aceste lipii cu apă, făină și sare?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel