Chihirtma este o supă delicioasă georgiană, care te va încălzi în zilele reci.
Această supă este ideală, iarnă, pentru întreaga familie: atât adulții, cât și copiii o vor adora. Nu în zadar, georgienii o numesc Regina supelor.
Ingredientele de care ai nevoie:
bulion de pui - 2 litri;
carne fiartă de pui - 500 grame;
ceapă - 100 grame;
unt - 60 grame;
coriandru tocat - 20 grame;
mărar tocat - 20 grame;
usturoi - 20 grame;
oțet - 50 grame;
ouă - 2 bucăți;
apă rece - 120 grame;
făină - 60 grame;
sare după gust.
Ceapa se curăță se coajă, se toacă fin și se prăjește în unt, până devine semi-aurie. Adaugă apoi coriandrul și mărarul și gătește totul, la foc mic, 2 minute. Urmează apoi usturoiul zdrobit și mai gătește un minut.
NOTĂ: Dacă nu ai verdeață proaspătă, poți folosi verdeață uscată. Separat, într-un bol, amestecă oțetul, ouăle, făina. Toarnă apa rece și bate bine cu telul.
Unele gospodine adaugă coajă de ouă în cafeaua preparată la ibric. Știi de ce fac asta?
Se toarnă bulionul din carnea de pui într-o tigaie, se aduce la fierbere și se toarnă încet compoziția din făină, ouă și oțet, amestecând mereu.
Adaugă sare după gust și mai gătește 10 minute. Supa este gata. Se toarnă în farfurii, se adaugă carnea fiartă de pui și se decorează cu coriandru. Poftă bună!
Această rețetă neașteptată de supă de pui folosește lămâie, ghimbir și mai multe tipuri de ardei. Supa va fi bogată în vitamine, și te va încălzi, ceea ce este au avantaj în sezonul rece.
Ingrediente:
pulpe și aripi de pui - 1 kg,
ceapă - 2 bucăți,
morcovi - 2 bucăți,
țelină - 2 bucăți,
căpățână de usturoi - 1 bucată,
ardei iute - 1 bucată,
ghimbir - 2 bucăți mici,
pătrunjel - 1 legătură,
semințe de coriandru - 1 lingură,
sare și piper negru - după gust,
spanac - 150 grame,
lămâi - 2 bucăți.
Ceapa și morcovii de taie rondele. Țelina se taie grosier. Usturoiul se zdrobește, iar ardeiul iute se taie fâșii. Ghimbirul se toacă, iar lămâia se taie felii.
Canea de pui se pune la fiert într-o oală mare cu apă. Când carnea este fiartă, se scoate din oală, iar în bulion se adaugă ceapa, morcovul, țelina, usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul, pătrunjelul și coriandru. Se condimentează cu sare și piper. Acoperă oala și fierbe supa circa 30 de minute.
Supă delicioasă de linte. Cum să-i dai mai multă aromă și cum să o gătești rapid
Între timp, carnea se scoate de pe oase, se toacă și se adaugă înapoi în oală. Supa se mai fierbe 10 minute. Când supa este gata, spanacul și feliile de lămâie se împart în boluri, iar deasupra se toană câte un polonic de supă de pui. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu