Pune detergent lichid în toaletă: multe gospodine fac asta dintr-un motiv crucial

Pune detergent lichid în toaletă, multe gospodine fac asta dintr-un motiv crucial. Sursa foto: freepik.com
Pune detergent lichid în toaletă, multe gospodine fac asta dintr-un motiv crucial. Sursa foto: freepik.com

Curățarea toaletei nu este o sarcină plăcută, dar este singura modalitate de a menține vasul perfect curat.

În ciuda multor eforturi, în toaletă se acumulează, adesea, diferite sedimente și apar petele galbene. Deși pe piață există diverse substanțe chimice de curățare, produsele pe care le aveți la îndemână se dovedesc a fi cele mai eficiente.

Consultă acest truc ușor și ieftin care vă va face toaleta să fie curată! Detergentul lichid de rufe curăță perfect toaleta, deoarece conține substanțe care dizolvă murdăria. Iată cum se folosește detergentul lichid pentru curățarea toaletei.

Podeaua va fi strălucitoare și fără urme cu un remediu simplu: este cu adevărat uimitor

Turnați aproximativ o jumătate de cană de detergent de rufe cât să acopere toată suprafața toaletei. Lasă detergentul să acționeze aproximativ 20 de minute. Acesta este timpul necesar ca substanțele importante să acționeze și să curețe temeinic întreaga suprafață a toaletei.

Efectul este sporit de înălbitorul antibacterian conținut în detergenții pentru haine albe. După 20 de minute, freacă ușor vasul de toaletă cu o perie de toaletă. Apoi doar spală vasul de toaletă. Toaleta va fi din nou curată și parfumată.

 

 Alte sfaturi pentru curățarea toaletei

Elimină placa de calcar cu oțet alb și lămâie. Depunerile excesive de calcar din toalete sunt cauzate de apa dură, adică apă cu o concentrație de săruri de calciu, magneziu, fier și mangan. Acești compuși lasă un strat inestetic pe toaletă. 

Usucă hainele în 30 de minute chiar și iarna: trucul gospodinelor istețe

Cea mai mare cantitate de calcar se acumulează, de obicei, în scurgerea toaletei, precum și pe marginea vasului, unde apa se scurge din rezervor. Dacă nu curățați vasul de toaletă, în mod regulat, calciu se acumulează și devine mai dificil de îndepărtat.

Utilizarea substanțelor chimice nu este singura modalitate de a scăpa de petele de calcar din toaletă. Există o modalitate naturală, ecologică și ieftină de a le elimina.

Ia o jumătate de cană de oțet alb și zeama unei lămâi și veți obține un demachiant foarte eficient. Pulverizează amestecul pe petele de calcar și lasă produsul să acționeze aproximativ 30 de minute. Apoi curăță zonele cu peria de toaletă. Dacă pata este foarte persistentă, oți folosi o piatră ponce umedă. La final, clătește cu apă și gata!

Trucul genial care te scapă de furnici: insectele nu se vor mai întoarce, niciodată, în casa ta

Acid citric pentru a curăța toaleta. Detartrarea regulată este importantă pentru a asigura igiena și funcționalitatea toaletei. Depunerile inestetice se acumulează mereu în vasul de toaleta.

În general, acizii provoacă oxidarea depozitelor minerale, cum ar fi rugina, permițând îndepărtarea acestora, dar și a bacteriilor. Spre deosebire de multe produse de curățare comerciale, acidul citric nu conține substanțe chimice dure. În plus, miroase plăcut proaspăt. 

Amestecă doua-trei linguri de acid citric pudră cu un litru de apă.  Apoi, freacă marginile și restul vasului de toaletă cu un burete sau o perie de toaletă. În cele din urmă, spală vasul de toaletă pentru a clăti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel