Carne de porc, înăbușită în sos de mere: un deliciu care se gătește doar 10 minute, în friteuză

Carne de porc, înăbușită în sos de mere, un deliciu care se gătește doar 10 minute, în friteuză. Sursa foto: freepik.com
Carne de porc, înăbușită în sos de mere, un deliciu care se gătește doar 10 minute, în friteuză. Sursa foto: freepik.com

Carne de porc, înăbușită în sos de mere, este  o mâncare cu un gust deosebit, perfectă pentru o cină cu prietenii și familia. 

Cu siguranță, mâncarea va avea succes, iar sosul va cuceri musafirii. Rețeta de mai jos poate fi pregătită într-o friteuză cu aer, iar bucățile de carne voi fi moi și gustoase. Separat, pregătiți un sos din mere și muștar, care trebuie turnat peste carne.

Ingrediente:

500 grame de mușchi de porc,

diverse ierburi și condimente după gust,

ulei de măsline extra virgin,

sare după gust.

Pentru sosul de mere:

250 grame de mere,

1 linguriță zahăr brun,

15 ml vin alb,

5 ml de oțet alb,

10 grame de muștar,

1 praf de sare.

 

Metoda de preparare

 

Primul lucru de făcut pentru a pregăti carnea de porc, înăbușită în sos de mere, trebuie să masați suprafața cărnii de porc cu ulei de măsline extravirgin și sare, apoi să o stropiți cu ierburi aromate.

Carnea se învelește în folie alimentară și se dă la frigider pentru aproximativ trei ore. După acest timp, tăiați carea în felii de un centimetru. Feliile de carne se ung cu puțin ulei și se așează într-o tava de silicon. Carnea se gătește în friteuza cu aer, la 180° timp, de cinci minute, pe fiecare parte.

Ouă Shakshuka, cele mai bune pe care le vei mânca vreodată: sunt gata în cinci minute

Între timp, puneți vinul, oțetul și muștarul într-o cratiță și amestecați. Curățați merele, îndepărtați semințele și tăiați-le în bucăți. Combinați bucățile de mere cu zahărul în cratiță și gătiți la foc mediu.

De îndată ce merele încep să se înmoaie, zdrobiți-le cu o furculiță. Adăugați un praf de sare și continuați să amestecați. Dacă doriți un sos mai omogen și mai moale puteți folosi mixerul.

Piept de pui, în sos de portocale, o rețetă inovatoare care te va uimi

În acest moment sosul de mere este gata. Așezați bucățile de carne pe un platou, iar deasupra puneți câteva lingurițe de sos de mere. Serviți mâncarea pe masă și savurați-o fierbinte. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel