Carne de porc, înăbușită în sos de mere, este o mâncare cu un gust deosebit, perfectă pentru o cină cu prietenii și familia.
Cu siguranță, mâncarea va avea succes, iar sosul va cuceri musafirii. Rețeta de mai jos poate fi pregătită într-o friteuză cu aer, iar bucățile de carne voi fi moi și gustoase. Separat, pregătiți un sos din mere și muștar, care trebuie turnat peste carne.
Ingrediente:
500 grame de mușchi de porc,
diverse ierburi și condimente după gust,
ulei de măsline extra virgin,
sare după gust.
Pentru sosul de mere:
250 grame de mere,
1 linguriță zahăr brun,
15 ml vin alb,
5 ml de oțet alb,
10 grame de muștar,
1 praf de sare.
Primul lucru de făcut pentru a pregăti carnea de porc, înăbușită în sos de mere, trebuie să masați suprafața cărnii de porc cu ulei de măsline extravirgin și sare, apoi să o stropiți cu ierburi aromate.
Carnea se învelește în folie alimentară și se dă la frigider pentru aproximativ trei ore. După acest timp, tăiați carea în felii de un centimetru. Feliile de carne se ung cu puțin ulei și se așează într-o tava de silicon. Carnea se gătește în friteuza cu aer, la 180° timp, de cinci minute, pe fiecare parte.
Ouă Shakshuka, cele mai bune pe care le vei mânca vreodată: sunt gata în cinci minute
Între timp, puneți vinul, oțetul și muștarul într-o cratiță și amestecați. Curățați merele, îndepărtați semințele și tăiați-le în bucăți. Combinați bucățile de mere cu zahărul în cratiță și gătiți la foc mediu.
De îndată ce merele încep să se înmoaie, zdrobiți-le cu o furculiță. Adăugați un praf de sare și continuați să amestecați. Dacă doriți un sos mai omogen și mai moale puteți folosi mixerul.
Piept de pui, în sos de portocale, o rețetă inovatoare care te va uimi
În acest moment sosul de mere este gata. Așezați bucățile de carne pe un platou, iar deasupra puneți câteva lingurițe de sos de mere. Serviți mâncarea pe masă și savurați-o fierbinte. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu