Tarta cu nucă de cocos și Nutella este foarte gustoasă și se pregătește în scurt timp.
Acum să vedem cum se prepară acest desert fantastic.
Ingrediente:
250 grame de unt,
180 grame zahăr,
4 gălbenușuri mari,
400 grame de făină,
coajă de lămâie,
un vârf de cuțit de sare.
Ruladă cu Nutella, fără făină: se face în 10 minute, este moale și delicioasă
Ingrediente pentru cremă:
400 grame de de Nutella,
180 grame de lapte,
80 grame de nucă de cocos rasă,
1 ou.
Într-un bol se adaugă untul rece, coaja de lămâie rasă, zahărul și un praf de sare (pentru aromă) și amestecam cu o spatulă. Adăugăm gălbenușurile și continuăm să amestecăm.
A venit rândul să punem făina și să frământăm un aluat elastic și compact. Aluatul se acoperă cu o folie alimentară și se lasă să se odihnească aproximativ trei ore.
Negresă, gata în 15 minute, fără cuptor: desertul potrivit pentru gospodinele grăbite
Între timp, să ne ocupăm de cremă. Într-un bol se pune Nutella. Într-o cratiță se încălzește laptele. Laptele călduț se toană peste Nutella. Amestecăm bine cu un tel și lăsăm crema să se răcească. Adăugăm, apoi, oul întreg și amestecăm bine ca să-l încorporăm în cremă.
Masa de lucru se presoară cu făină și întindem o foale de aluat cu o grosime de 4 mm. O tavă de copt se tapetează cu hârtie de pergament și punem foia de aluat.
Foia de aluat trebuie înțepată cu o furculiță în mai mute locuri, apoi se toarnă crema cu Nutella. De asupra, se presoară nucă rasă de cocos.
Tort fabulos, gata în 10 minute. Se face fără făină și fără cuptor. Ai nevoie de 3 ingrediente
Coacem tarta în cuptorul preîncălzit la 175 grade, aproximativ 40-45 de minute. Tarta se scoate din cuptor și se lasă să se răcească înainte de servire. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu